Ζευγάρι γυναικών φέρνει στον κόσμο παιδί που κυοφορούσαν… μαζί!
Επικαιρότητα

Ζευγάρι γυναικών φέρνει στον κόσμο παιδί που κυοφορούσαν… μαζί!

March 29, 2023

author:

Parenting.gr

Ζευγάρι γυναικών φέρνει στον κόσμο παιδί που κυοφορούσαν… μαζί!

Πρόκειται για κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν και κάπως έτσι μπορεί κανείς πως αυτές οι δύο γυναίκες γράφουν ιστορία. Η Άσλει Κούλτερ και η Μπλις Κούλτερ από τις ΗΠΑ είναι δύο λεσβίες που ήθελαν πολύ να αποκτήσουν παιδί. Με μια νέα πρωτοποριακή μέθοδο εξωσωματικής γονιμοποίησης, κατάφεραν να το κυοφορήσουν μαζί. Ας δούμε όμως πώς έγινε αυτό.

Η μέθοδος που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά ονομάζεται Effortless Reciprocal IVF. Η Μπλις Κούλτερ φιλοξένησε το έμβρυο στη δική της μήτρα κατά την έναρξη της εγκυμοσύνης. Στη συνέχεια, το έμβρυο εμφυτεύθηκε στη μήτρα της συντρόφου της Άσλει Κούλτερ και παρέμεινε εκεί μέχρι τον τοκετό. Ο 3,5 κιλών Στέντσον γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2018 και ήρθε να ολοκληρώσει την ευτυχία των δύο γυναικών.

Και οι δύο γυναίκες ήθελαν να κυοφορήσουν αυτό το παιδί και σ’ αυτό τις βοήθησε αυτή η νέα μέθοδος εξωσωματικής γονιμοποίησης. Όπως περιέγραψαν οι ίδιες, η όλη διαδικασία μόνο εύκολη δεν ήταν ενώ είχε πολλές αγωνίες για τις δυο τους. Όσο για τον λόγο που τις έσπρωξε σε αυτή τη λύση; Αφενός ήθελαν και οι δυο να βιώσουν την εμπειρία, αφετέρου με αυτόν τον τρόπο είναι και οι δύο βιολογικές μητέρες του παιδιού και δεν χρειάζεται η μία από τις δύο να το υιοθετήσει.

Originally posted 2018-10-30 17:44:49.