Βοηθώντας ένα παιδί να αγαπήσει τη μουσική
ΠΑΙΔΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Βοηθώντας ένα παιδί να αγαπήσει τη μουσική

August 9, 2018

author:

Parenting.gr

Βοηθώντας ένα παιδί να αγαπήσει τη μουσική

Η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του ανθρώπου. Είναι η κοινή μας γλώσσα και είναι σημαντικό να βοηθήσουμε τα παιδιά να τη γνωρίσουν και να την αγαπήσουν από βρέφη ή και νωρίτερα. Η έγκυος που ακούει μουσική κάνει ένα σπουδαίο δώρο στο έμβρυο που κυοφορεί. Ανάλογα βέβαια και με το είδος της μουσικής που επιλέγει να ακούσει. Οτιδήποτε διασκεδαστικό ή χαλαρωτικό, επιδρά θετικά στο μωρό. Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ένα παιδί να αγαπήσει τη μουσική;

-Η οικογένεια ακούει μουσική σε κάθε ευκαιρία

Δεν είναι ανάγκη να κάνετε party στο σπίτι για να ακούσετε μουσική. Μπορείτε να φτιάξετε λίστες με μουσικά κομμάτια που να συμβαδίζουν με διάφορες περιστάσεις. Μπορείτε για παράδειγμα να βάζετε μουσική από το πρωί που ξυπνάτε. Ακόμη, όταν το πρωί του Σαββάτου κάνετε τις δουλειές του σπιτιού, θα ήταν ωραίο στο βάθος να παίζει μουσική. Ομοίως στο Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. Με τον τρόπο αυτό, τα παιδιά αντιλαμβάνονται τη μουσική ως αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους και πολύ απλά μαθαίνουν να υπάρχουν με αυτήν. Τι καλύτερο;

-Παίξτε μουσικά παιχνίδια

Τα μουσικά παιχνίδια αρέσουν πολύ στα παιδιά. Οι μουσικές καρέκλες ή τόσα άλλα που τα διασκεδάζουν. Μπορείτε ακόμη να παίξετε διαγωνισμό τραγουδιού ή καραόκε. Δεν πειράζει αν είστε οικογενειακός φάλτσα… σημασία έχει να αγαπήσουν τα παιδιά τη μουσική!

-Μαθαίνοντας ένα μουσικό όργανο

Ποιος καλύτερος τρόπος για να αγαπήσει ένα παιδί τη μουσική από το να μάθει να παίζει ένα μουσικό όργανο. Πολλές φορές περιμένουμε να συμβεί το αντίστροφο. Δηλαδή ένα παιδί που αγαπά πολύ τη μουσική, ζητά μόνο του να μάθει να παίζει κιθάρα, πιάνο, βιολί ή ό,τι άλλο. Μην περιμένετε να το πει μόνο του. Αν βλέπετε ότι ο χρόνος περνάει, μπορείτε εσείς να προτείνετε στο παιδί σας την ενασχόληση με ένα μουσικό όργανο.

-Μουσική αλλά και χορός και τραγούδι

Και φυσικά, δεν είναι μόνο η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου που μπορεί να κάνει ένα παιδί να αγαπήσει τη μουσική. Ο χορός και το τραγούδι είναι δραστηριότητες που εξαρτώνται από τη μουσική. Η συμμετοχή του σε μια χορωδία, το μπαλέτο ή άλλα είδη χορού είναι δραστηριότητες που φέρνουν τα παιδιά κοντά στη μουσική με τον πιο ευεργετικό και σωστό τρόπο.