Των Βαΐων τρώμε ψάρι: εύκολο ψάρι στη λαδόκολλα
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Των Βαΐων τρώμε ψάρι: εύκολο ψάρι στη λαδόκολλα

June 25, 2021

author:

Parenting.gr

Των Βαΐων τρώμε ψάρι: εύκολο ψάρι στη λαδόκολλα

Η Κυριακή των Βαΐων είναι ημέρα που καταλύεται ψάρι, αφού θεωρείται Δεσποτική γιορτή και κάνουμε διάλειμμα από τη νηστεία… όμως μόνο για να μαγειρέψουμε ψάρι. Όχι κρέας! Αν λατρεύετε το ψητό ψάρι, αλλά σας είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανάψετε μια ψησταριά, εμείς θα σας δώσουμε έναν τρόπο ψησίματος, το αποτέλεσμα του οποίου πλησιάζει πολύ το ψήσιμο του ψαριού στη σχάρα. Είναι πανεύκολος τρόπος και το σημαντικότερο είναι ότι το σπίτι δεν μυρίζει και δεν λερώνετε τίποτα πέρα από ένα ταψί που κι αυτό στεγνό θα βγει από τον φούρνο. Πρόκειται για τρόπο ψησίματος και όχι για συνταγή, διευκρινίζουμε.

Προτιμότερο είναι να διαλέξετε ψάρια όπως τσιπούρες ή λαβράκια. Θα χρειαστείτε λαδόκολλες και χοντρό αλάτι. Τίποτα περισσότερο. Ούτε νερό. Ούτε λεμόνια. Ούτε μπαχαρικά. Ούτε καν λάδι.

Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά τα ψάρια. Τα στεγνώνουμε καλά και τα αλατίζουμε με χοντρό αλάτι. Στη συνέχεια τυλίγουμε τα ψάρια μας στις λαδόκολλες με τρόπο ώστε να μοιάζουν με καραμελίτσα. Διπλώνουμε δηλαδή τις άκρες της λαδόκολλας στο ύψος της ουράς και της κεφαλής του ψαριού. Στο πάνω μέρος της κοιλιάς δηλαδή, όπου τσακίζουμε τις άκρες της λαδόκολλας ώστε να ενωθούν μεταξύ τους, προσπαθούμε ώστε να μην κολλήσουμε το χαρτί πάνω στο ψάρι. Ας έχει έναν αέρα…

Τοποθετούμε τα ψάρια μέσα σε ένα ταψί άδειο από λάδια και νερά. Στεγνό και καθαρό δηλαδή… Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Είναι στις ορέξεις σας αν θα συνοδεύσετε με λαδολέμονο. Είναι τόσο νόστιμο σκέτο που δεν χρειάζεται τίποτα. Ανοίγετε τη λαδόκολλα και το τρώτε. Τόσο απλό!

Πηγή: Arkoudos.gr 

Originally posted 2018-03-30 18:33:27.