Το τέλος της λογικής: Σχολείο ήθελε να βραβεύσει τα «καλύτερα οπίσθια»
Επικαιρότητα

Το τέλος της λογικής: Σχολείο ήθελε να βραβεύσει τα «καλύτερα οπίσθια»

February 21, 2023

author:

Parenting.gr

Το τέλος της λογικής: Σχολείο ήθελε να βραβεύσει τα «καλύτερα οπίσθια»

Πρόκειται για μια υπόθεση που προκαλεί το λιγότερο αηδία και έχει κάνει έξαλλους πολλούς γονείς στη Μεγάλη Βρετανία. Το Highfields School είναι ένα Γυμνάσιο στο Ντέρμπισαϊρ και με αφορμή το ετήσιο λεύκωμά του κάλεσε τους 15χρονους μαθητές να ψηφίσουν ποια είναι τα καλύτερα οπίσθια του σχολείου!

Μέσα στη φόρμα ψηφοφορίας υπήρχαν επιλογές όπως «ο καλύτερος μαθητής», «ο πιο έξυπνος μαθητής», «ο πιο αθλητικός», «ο πιο αστείος», «ο πιο μελετηρός» αλλά και εκείνος ή εκείνη με τα καλύτερα οπίσθια, γεγονός που προκάλεσε την οργή του συλλόγου γονέων.

Και φυσικά η φόρμα ψηφοφορίας έχει και άλλα σεξιστικά και όχι μόνο πεδία. Ποιος είναι ο μαθητής που θα δεχόταν το περισσότερο φλερτ, ποιος έχει τα ωραιότερα μαλλιά και άλλα…

Οι γονείς με τη σειρά τους άρχισαν να σκίζουν τις φόρμες ψηφοφορίας αναφέροντας πως πρόκειται για ψηφοφορία τρομακτική για τα παιδιά τους. Ο διαγωνισμός ανεστάλη από τους υπεύθυνους του σχολείου μέχρι νεοτέρας σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Η Jane Gretton μητέρα ενός 15χρονου κοριτσιού που φοιτά στο σχολείο δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η φόρμα είχε δοθεί εδώ και μια βδομάδα και δεν ήξερα τίποτα γι’ αυτή μέχρι που την είδα σε μια καρέκλα του σπιτιού. Η ιδέα περιστρέφεται γύρω από τον σεξισμό και μετατρέπει τα παιδιά σε σεξουαλικά αντικείμενα. Τα βραβεία είναι εντελώς ανάρμοστα, καθώς κρίνουν τα παιδιά εμφανισιακά και τα συγκρίνουν με άλλα, κάτι που μπορεί να τα επηρεάσει για το υπόλοιπο της ζωής τους»

Όσο για την Διεύθυνση του εν λόγω σχολείου; Ο διευθυντής Andrew Marsh δήλωσε ότι δεν είχε ιδέα για την ψηφοφορία μια και είναι νέος στο σχολείο.

Originally posted 2018-10-17 06:06:42.