Το περπάτημα βοηθά στη σύλληψη
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Το περπάτημα βοηθά στη σύλληψη

August 7, 2022

author:

Parenting.gr

Το περπάτημα βοηθά στη σύλληψη

Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Human Reproduction, το περπάτημα βοηθά τις γυναίκες να έχουν μια καλή εγκυμοσύνη. Ειδικά αν οι γυναίκες αυτές έχουν ιστορικό αποβολών.

Η έρευνα διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης Amherst με στοιχεία από την μελέτη Effects of Aspirin in Gestation and Reproduction . Η έρευνα έχει εστιάσει σε γυναίκες με ιστορικό έως δύο αποβολών. Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν οι περιπτώσεις 1214 γυναικών συσχετίζοντας το περπάτημα με την ικανότητα επίτευξης κύησης. Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι η επίτευξη κύησης επηρεαζίταν από τον δείκτη μάζας σώματος. Οι γυναίκες που περπατούσαν 4 και πλέον ώρες την εβδομάδα, είχαν περισσότερες πιθανότητες εγκυμοσύνης.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, η μέτρια δραστηριότητα και η καθιστική ζωή επηρεάζουν αρνητικά και την επίτευξη εγκυμοσύνης. «Ο τρόπος ζωής ξεκάθαρα επιδρά στη γονιμότητα αλλά και στον κίνδυνο αποβολής του κυήματος, επειδή έχει επίπτωση σε μοριακό επίπεδο. Ό,τι τρώμε και ό,τι κάνουμε είναι πιθανοί συνεισφέροντες παράγοντες που μπορούμε να τροποποιήσουμε για να αλλάξουμε την υγεία μας. Η μελέτη μας λοιπόν είναι σημαντική διότι δίνει νέες πληροφορίες για τα πράγματα που μπορούμε να αλλάξουμε», αναφέρει ο Μπράιαν Γουιτκομπ, επίκουρος καθηγητής Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας και Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Amherst.

Originally posted 2018-05-10 07:35:04.