Το υπ. Παιδείας σχεδιάζει να αρχίζει το μάθημα στις 9!
Επικαιρότητα

Το υπ. Παιδείας σχεδιάζει να αρχίζει το μάθημα στις 9!

November 17, 2022

author:

Parenting.gr

Το υπ. Παιδείας σχεδιάζει να αρχίζει το μάθημα στις 9!

Την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να αλλάξει την ώρα που χτυπά το πρώτο κουδούνι για μάθημα, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Αγγελόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6. Στόχος του υπουργείου Παιδείας δεν είναι το να κοιμούνται τα παιδιά λίγο παραπάνω αλλά το να λειτουργεί καλύτερα ο εγκέφαλός τους.

«Δεν είναι θέμα να κοιμούνται παραπάνω τα παιδιά», δήλωσε ο ΓΓ στο ΘΕΜΑ 104,6. «Είναι η λειτουργία του εγκεφάλου με άλλες συνθήκες ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η διδασκαλία της μάθησης και της αφομοίωσης. Δείτε τι κάνουν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες με τις ώρες προσέλευσης στα παιδιά ηλικίας 13 ετών και άνω. Όλη η μελέτη δείχνει ότι τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα όχι τις πολύ πρωινές ώρες. Πραγματικά μας εκπλήσσουν κάποιες κριτικές».

Η αλλαγή αυτή δεν αφορά τα παιδιά του Δημοτικού αλλά τα μεγαλύτερα παιδιά των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας και είναι άγνωστο το πότε θα εφαρμοστεί. Ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Αγγελόπουλος εξήγησε ότι αυτή είναι μια πρόταση του υπουργείου Παιδείας για δημόσια διαβούλευση… «Το υπουργείο Παιδείας θα ακούσει τις προτάσεις και τους καθ ύλην αρμόδιους από την ειδική επιστημονική επιτροπή. Ο υπουργός είπε ότι κάνω πρόταση, ακούω την κοινωνία και αποφασίζω».

Τέλος, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, αναμένεται να καταλήξουν αρκετά πριν από το τέλος της σχολικής χρονιάς αφού η εν λόγω αλλαγή θέλει μια προετοιμασία.

Originally posted 2018-09-12 06:56:05.