Το bullying της ξαδέλφης μου επειδή γέννησα με καισαρική
Απόψεις

Το bullying της ξαδέλφης μου επειδή γέννησα με καισαρική

March 11, 2023

author:

Parenting.gr

Το bullying της ξαδέλφης μου επειδή γέννησα με καισαρική

Της Αλεξάνδρας Χ. 

Ξεκινώντας, να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι από τις γυναίκες που είχαν προαποφασίσει να γεννήσουν με καισαρική. Δεν ζήτησα εγώ να γεννήσω με καισαρική. Και επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής αφού αποφάσισα να γράψω την εμπειρία μου… δεν πήγαν τόσο άσχημα τα πράγματα κατά τον τοκετό μου απλώς ο γιατρός μου δεν ήθελε να με βάλει σε μια πολύ μεγάλη ταλαιπωρία. Γιατί θα ήταν όντως πολύ μεγάλη. Δεν κινδύνευαν οι ζωές μας. Εκείνες τις ώρες όλα γίνονται πολύ γρήγορα και οι αποφάσεις παίρνονται επίσης γρήγορα. Εκείνο που κερδίσαμε ήταν να μην καταπονηθεί ακόμα περισσότερο το σώμα μου εξαιτίας μιας επιπλοκής. That’s all. Το αποδέχτηκα και πήγα παρακάτω.

Όχι όμως και η ξαδέλφη μου, μητέρα 2 παιδιών που γεννήθηκαν φυσιολογικά και όπως η ίδια καυχιέται, χωρίς επισκληρίδιο. Μπράβο της! Εγώ τι φταίω όμως; Από την πρώτη επίσκεψη στο σπίτι με έκανε να νιώσω πολύ άσχημα που τελικά γέννησα με καισαρική. «Είσαι πολύ μη μου απτου, ξαδελφούλα. Οι πραγματικές γυναίκες δεν μασάνε», ήταν από τα πρώτα της λόγια με το μωρό μου στην αγκαλιά της. Το προσπέρασα. Έκανα ότι δεν άκουσα. Έκανα τη χαζή τέλος πάντων. «Θηλάζεις; Ή κι αυτό σου φαίνεται άθλος;», ήταν η επόμενη. Μπροστά της κρατήθηκα όσο μπορούσα, όταν έφυγε όμως ξέσπασα σε κλάματα.

Ο σύζυγός μου όλο αυτό το διάστημα είναι και φίλος μου. Το συζητήσαμε και με έπεισε να μην ασχολούμαι. Δυστυχώς η υπομονή δεν κράτησε πολύ. Μόλις σαράντισα και άρχισα τις επισκέψεις με τη μπέμπα ξανασυναντηθήκαμε με την ξαδέλφη στο σπίτι της μαμάς μου. Χωρίς κανένας να αναφέρεται στον τοκετό μου, βρήκε η ίδια αφορμή από ένα εξάνθημα της κόρης μου στο προσωπάκι. «Αυτά παθαίνουν τα παιδάκια που γεννιούνται με καισαρική. Να το προσέξεις. Μπορεί να σου εμφανίσει και άσθμα.», είπε με ύφος δασκαλίστικο. «Ο γιατρός μας είπε ότι συμβαίνει σε πολλά μωράκια και δεν είναι κάτι ανησυχητικό», της απάντησα. «Σίγουρα ο γιατρός ξέρει καλύτερα από εμένα αλλά τα μωρά που γεννιούνται με καισαρική έχουν πολλά προβλήματα», συνέχισε εκείνη. «Φαίνεται πως το δικό μου είναι η εξαίρεση», της είπα ειρωνικά. Ε, πόσο να αντέξω; Να επιμένει μπροστά μου ότι κάτι κακό θα συμβεί στο παιδί μου –αν δεν συμβαίνει ήδη δηλαδή- και υπεύθυνη είμαι εγώ που γέννησα με καισαρική!!!!!

Η ξαδέλφη έπιασε την ειρωνεία και άρχισε να παραληρεί. Δεν έχει σημασία τι έλεγε όμως πιστέψτε με ήταν όλα εναντίον μου. Έφυγα από το σπίτι λέγοντάς της ότι είναι η ντροπή των γυναικών που γεννούν φυσιολογικά και δεν το παίρνω πίσω. Είμαι πολύ θυμωμένη. Σκέφτομαι πως μια άλλη γυναίκα στη δική μου θέση, μπορεί να έπαιρνε πιο «προσωπικά» αυτό το bullying με σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχική της υγεία. Να προσέχουμε τι λέμε και πώς το λέμε. Τα λόγια πληγώνουν. Γι΄αυτό αποφάσισα να σας γράψω την εμπειρία μου.

*Το mommy.gr περιμένει και τη δική σου ιστορία στο: story@mommy.gr

Originally posted 2018-10-22 18:37:27.