3 κρίσιμα tips για τη νέα μαμά
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΥΓΕΙΑ & ΑΣΚΗΣΗ

3 κρίσιμα tips για τη νέα μαμά

April 2, 2019

author:

Parenting.gr

3 κρίσιμα tips για τη νέα μαμά

Μόλις έγινες μαμά! Έφερες στον κόσμο ένα υγιέστατο μωράκι και είσαι γεμάτη από ευτυχία. Πέρασες 9 μήνες όπου τα πάντα στο σώμα σου άλλαξαν και προσπαθείς να προσαρμοστείς. Είναι λογικό για πολλές νέες μαμάδες να φοβούνται ότι δεν θα έχουν χρόνο να ασχοληθούν με τον εαυτό τους και να ισορροπήσουν τον χρόνο τους ανάμεσα στη φροντίδα του μωρού και την υπόλοιπη οικογένεια. Είναι σημαντικό όμως να θυμόμαστε πως σε μια οικογένεια πρέπει να είναι όλα τα μέλη χαρούμενα και η μαμά να μην τρέχει για όλους ξεχνώντας τον εαυτό της.

Προσπάθησε, λοιπόν, να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές:

‘Υπνος και ξεκούραση

Τους πρώτους μήνες το μωρό δεν έχει σταθερό πρόγραμμα ύπνου και η αϋπνία μπορεί να σε εξαντλήσει. Ζήτησε βοήθεια από το σύντροφο σου και προσπάθησε να εξασφαλίσεις τουλάχιστον 7 ώρες ύπνου την ημέρα.

shutterstock_291577004

Φροντίδα του σώματος

Προσπάθησε να θηλάσεις

 Εκτός από τα αμέτρητα οφέλη για το μωρό και τη δική σου υγεία, με το θηλασμό ενεργοποιείς το μεταβολισμό σου και καις περίπου 400 θερμίδες. Μπορεί η απώλεια των κιλών να μην είναι τόσο δύσκολη όσο τη φαντάζεσαι!

Γυμνάσου

Μπορεί να μην ήσουν αθλητικός τύπος πριν γεννήσεις και γενικότερα να μη συμπαθείς ιδιαίτερα τη γυμναστική. Τώρα, όμως, είναι αυτή που θα σε απαλλάξει από τα τελευταία κιλά που μείνανε. Μπορείς να ξεκινήσεις με απλό περπάτημα, παίρνοντας και μια φίλη σου ή και το μωρό εάν το επιτρέπει ο καιρός. Στη συνέχεια, όσο δυναμώνεις,  αναζήτησε καινούργιους τρόπους εκγύμνασης όπως το  pilates ή το tae bo! Συνδυάζουν διασκέδαση, εκτόνωση και έντονη μυϊκή ενδυνάμωση. Η διαφορά που θα δεις στο σώμα σου θα είναι άμεση.

Περιποιήσου την  επιδερμίδα σου

Ίσως κάποιες δερματικές αλλαγές, όπως μικρές ελιές και φακίδες που στη διάρκεια της εγκυμοσύνης είχαν γίνει πιο έντονες ή κοκκινίλες και ευρυαγγείες, συνήθως στο πρόσωπο ή το λαιμό, να μην έχουν επανέλθει ακόμα. Αν σε προβληματίζουν οι αλλαγές που έγιναν στο μέγεθος, το χρώμα και το σχήμα είναι προτιμότερο να επισκεφτείς εξειδικευμένο δερματολόγο.

Φροντίδα του πνεύματος

Χαλάρωσε και προσπάθησε να βρεις χρόνο για τον εαυτό σου. Κλείσε τα μάτια σου και απόλαυσε τις ήσυχες στιγμές της ημέρας. Διάβασε ένα βιβλίο ή άκουσε μουσική και άσε το μυαλό σου να ταξιδέψει.