Τι ήταν αυτό που έλεγα στον γιο μου κάθε βράδυ για μια εβδομάδα και άλλαξε τη σχέση μας
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι ήταν αυτό που έλεγα στον γιο μου κάθε βράδυ για μια εβδομάδα και άλλαξε τη σχέση μας

March 22, 2023

author:

Parenting.gr

Τι ήταν αυτό που έλεγα στον γιο μου κάθε βράδυ για μια εβδομάδα και άλλαξε τη σχέση μας

Ποια μαμά δεν λέει γλυκά λογάκια στο παιδί της πριν το βάλει για ύπνο; Οι περισσότερες. Η Angela Anagnost-Repke είναι μια από αυτές τις μαμάδες, με τη διαφορά ότι είπε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. «Περίπου πριν από μια εβδομάδα, άρχισα να προσθέτω κάτι μικρό πριν βάλω για ύπνο τον 6χρονο γιο μου», περιγράφει η ίδια στο popsugar.com. «Στην αρχή δεν περίμενα πολλά από αυτό. Λέω γλυκόλογα σ’ αυτόν όλη την ώρα και συνήθως χαμογελάει και συνεχίζει το παιχνίδι. Ωστόσο, ήθελα να του λέω κάτι πολύ συγκεκριμένο κάθε βράδυ για να δω πώς θα λειτουργήσει. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν περίμενα ότι θα κάνει μεγάλη διαφορά. Όμως, μια εβδομάδα μετά είμαι ευτυχισμένη που μπορώ να αναφέρω ότι μας έφερε πιο κοντά και έκανε την καρδιά μου να νιώσει τόσο πιο γεμάτη. Κάθε νύχτα την ώρα που τον έβαζα για ύπνο, τον κοίταζα και του έλεγα “Είμαι ευγνώμων για σένα κάθε μέρα”».

Όπως περιγράφει η μητέρα του 6χρονου αγοριού, κάθε νύχτα σβήνει τα φώτα και πλαγιάζει για λίγο κοντά του για μερικές αγκαλιές. Οι δυο τους κουβεντιάζουν για λίγο για πράγματα που του αρέσουν όπως είναι τα Lego και το soccer. Στη συνέχεια του λέει ότι είναι ευγνώμων για εκείνον. «Τις πρώτες φορές, απλά με κοίταξε, σήκωσε τους ώμους και είπε “Ευχαριστώ”. Μετά όμως αναρωτήθηκε γιατί του το λέω αυτό και κάπως έτσι του είπα… “Το λέω γιατί είναι η αλήθεια. Με έκανες μητέρα και δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ευγνώμων γι’ αυτό και για εσένα»

Η Angela εξηγεί ότι ο νυχτερινός χρόνος με τον γιο της σταμάτησε να είναι χρόνος όπου αποσκοπούσε στο να βάλει το παιδί για ύπνο. Χωρίς να μπορεί να πει με σιγουριά ότι εκείνος πήγε πιο κοντά της, μπορεί να λέει με καμάρι ότι νιώθει εκείνη πιο κοντά του από αυτήν την εξομολόγηση και μετά. «Λέγοντας αυτά τα απλά λόγια νιώθω πιο χαρούμενη μητέρα», λέει χαρακτηριστικά. «Το μικρό μου πείραμα γύρισε σε κανονικότητα και θα συνεχίσω να λέω ότι είμαι ευγνώμων για εκείνον κάθε μέρα για όσο μπορώ. Φυσικά και κάποιες μέρες είναι πιο δύσκολες από άλλες, αλλά είναι σημαντικό να ξέρει πάντα πόσο πολύ τον αγαπώ και αυτός είναι ένας τέλειο τρόπος για να του το δείξω»

Originally posted 2018-10-26 15:05:49.