Τι φαγητό δίνουμε σε ένα παιδί με κρυολόγημα;
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τι φαγητό δίνουμε σε ένα παιδί με κρυολόγημα;

May 20, 2023

author:

Parenting.gr

Τι φαγητό δίνουμε σε ένα παιδί με κρυολόγημα;

Η εποχή σέρνει μαζί τις πολλές ιώσεις ενώ και το κρυολόγημα από μια απροσεξία είναι συνηθισμένη κατάσταση. Πολλές φορές χρειάζεται να φροντίσουμε ένα παιδί με κρυολόγημα ή ίωση και εκείνο που θέλουμε είναι να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να νιώσει γρήγορα καλά. Αν αναλογιστούμε ότι τα παιδιά είναι δύσκολα στο φαγητό έτσι κι αλλιώς, τότε σε περιόδους όπου είναι άρρωστα τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Τι φαγητό δίνουμε σε ένα παιδί με κρυολόγημα. Πάρτε μια ιδέα για το πώς θα περιποιηθείτε σωστά το μικρό σας αρρωστούλι.

-Μαλακές τροφές για τον πονόλαιμο

Όταν σας λέει ότι δεν μπορεί να καταπιεί, τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για το ίδιο. Μιλώντας τη γλώσσα των παιδιών, είναι πάρα πολύ σπαστικό να σε πονάει ο λαιμός σου. Πιθανόν να θέλει να φάει αλλά να βασανίζεται πολύ. Δοκιμάστε να του δώσετε μαλακές τροφές. Σούπες, πουρέ από πατάτα και άλλα λαχανικά είναι η λύση σας. Ίσως να χρειαστεί να του αλέσετε τις τροφές που πρέπει να καταναλώσει αλλά δεν μπορεί. Κάντε υπομονή. Είναι πολύ δύσκολα και για το ίδιο το παιδί.

-Πολλά υγρά για τον πυρετό

Ο πυρετός αφυδατώνει τον οργανισμό. Το παιδί ιδρώνει και κάπως έτσι έχει περισσότερη ανάγκη πρόσληψης υγρών. Οι ζεστές σούπες, τα αφεψήματα, το ζεστό γάλα και οι χυμοί φρούτων είναι απαραίτητα για το παιδί που έχει πυρετό. Ίσως όχι τη στιγμή που έχει τον πυρετό και δεν έχει όρεξη για τίποτα, αλλά σίγουρα αμέσως μετά.

-Η κοτόσουπα για τον βήχα

Η κοτόσουπα είναι απαραίτητη όταν ένα παιδί υποφέρει από βήχα. Μαλακώνει τον λαιμό και βοηθά τους πνεύμονες. Μαδήστε μέσα στην κοτόσουπα το βρασμένο κοτόπουλο ώστε να μην δυσκολεύεται το παιδί να το φάει. Καταπραϋντική και νόστιμη, η κοτόσουπα είναι must για τον βήχα!

-Το μέλι!

Το μέλι είναι φάρμακο. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθά πολύ να συνέλθει ο ταλαιπωρημένος λαιμός. Ένα παιδί που δυσκολεύεται να πιει τον χυμό πορτοκαλιού επειδή η οξύτητά του ενοχλεί ένα παραπάνω τον λαιμό, βοηθήστε το προσθέτοντας μια κουταλιά μέλι στον χυμό του. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στο χαμομήλι του για πιο ενδιαφέρουσα γεύση.

Originally posted 2018-11-29 10:48:44.