Τι είναι το σύνδρομο υπερέμεσης κύησης που έστειλε στο νοσοκομείο γνωστή ηθοποιό;
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΥΓΕΙΑ

Τι είναι το σύνδρομο υπερέμεσης κύησης που έστειλε στο νοσοκομείο γνωστή ηθοποιό;

April 30, 2023

author:

Parenting.gr

Τι είναι το σύνδρομο υπερέμεσης κύησης που έστειλε στο νοσοκομείο γνωστή ηθοποιό;

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της ηθοποιού Amy Schumer. Η 37χρονη ηθοποιός ωστόσο, βρέθηκε στο νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας τα συμπτώματα της υπερέμεσης κύησης και όπως η ίδια περιγράφει λιτά και με τον δικό της τρόπο… δεν έχουν καθόλου πλάκα. Ούτε βέβαια είναι η μόνη που βιώνει μια τέτοια κατάσταση.


Η Δούκισσα του Cambridge, Kate Middleton, και στις 3 εγκυμοσύνες της χρειάστηκε να νοσηλευθεί στο νοσοκομείο εξαιτίας των συμπτωμάτων της υπερέμεσης κύησης. Ας δούμε τι είναι και γιατί ταλαιπωρεί τόσο κάποιες εγκύους.

Η υπερέμεση κύηση επισκέπτεται περίπου το 15% των εγκύων και πρόκειται για μια κατάσταση που συνήθως δεν αντιμετωπίζεται στο σπίτι. Χρειάζεται νοσηλεία και για την ανακούφιση των συμπτωμάτων και για την καλύτερη έκβαση της εγκυμοσύνης. Το σύνδρομο της υπερέμεσης κύησης εμφανίζεται με αυξημένα τα επίπεδα της ορμόνης της εγκυμοσύνης, της ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης (HCG). Το εν λόγω σύνδρομο συνήθως αρχίζει να εμφανίζεται από την 6η έως τη 12η εβδομάδα της κύησης. Οι έγκυες γυναίκες που έχουν το σύνδρομο της υπερέμεσης κύησης, βιώνουν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση με πολλούς εμετούς γεγονός που μπορεί να αφυδατώσει τον οργανισμό. Η έγκυος δεν μπορεί να φάει τίποτα την ίδια ώρα που έχει πολλούς εμετούς και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία της και για την έκβαση της εγκυμοσύνης.

Σε περιπτώσεις που η υπερέμεση κύησης δεν έχει αντιμετωπιστεί σωστά, προκαλείται συσσώρευση τοξινών στο αίμα ή στα ούρα ενώ το 20% αυτών των γυναικών είναι πιθανό να εμφανίσουν προεκλαμψία. Κάπως έτσι, οι έγκυες γυναίκες με σύνδρομο υπερέμεσης κύησης, καταλήγουν στο νοσοκομείο για ενδοφλέβια σίτιση αλλά και για την αντιμετώπιση της αφυδάτωσής τους.

Originally posted 2018-11-16 09:23:33.