Τι δεν πρέπει ποτέ να πείτε στην νταντά των παιδιών σας
ΠΑΙΔΙ

Τι δεν πρέπει ποτέ να πείτε στην νταντά των παιδιών σας

March 25, 2021

author:

Parenting.gr

Τι δεν πρέπει ποτέ να πείτε στην νταντά των παιδιών σας

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει κανείς μια νταντά για τα παιδιά και οι λόγοι είναι κυρίως ψυχολογικοί. Οι επαγγελματίες του χώρου είναι αρκετοί και σωστά καταρτισμένοι. Δεν είναι σπάνιο ή δύσκολο δηλαδή να βρει κανείς μια σωστή νταντά αν την αναζητήσει με τον σωστό τρόπο. Ψυχολογικοί παράγοντες όμως όπως είναι η ανασφάλεια, ο φόβος ότι κανένας δεν μπορεί να αγαπήσει τα παιδιά μας όσο εμείς, μας κάνουν να βλέπουμε τη νταντά επιφυλακτικά και πολλές φορές επικριτικά. Ας δούμε όλα εκείνα που δεν πρέπει ποτέ να πούμε στη νταντά των παιδιών, έχοντας στο μυαλό μας πως πολλές νταντάδες δεν κάνουν αυτή τη δουλειά μόνο επειδή είναι μια δουλειά αλλά και από καθαρή αγάπη στα παιδιά.

-«Γιατί πήγατε βόλτα στο πάρκο; Έπρεπε να διαβάσετε»

Οι οδηγίες σας για το τι πρέπει να κάνει η νταντά με το παιδί μέσα στη μέρα, πρέπει να είναι όσο πιο συγκεκριμένες γίνεται. Διαφορετικά, δεν πρέπει να την προσβάλλετε όταν παίρνει πρωτοβουλίες όπως το να πάει το παιδί στο πάρκο. Όχι υποδείξεις αλλά οδηγίες… Αν δεν της έχετε πει ότι εσείς προτιμάτε το διάβασμα από το πάρκο, τότε εκείνη θα πράξει αυτό που θεωρεί σωστό.

-«Γιατί δεν έφαγε το αυγό του;»

Η νταντά δεν είναι ο μάγος που μπορεί να καταφέρει τα πάντα σχετικά με το παιδί σας. Η νταντά είναι και εκείνη ένας άνθρωπος που προσπαθεί. Αν το παιδί σας δεν τρώει αυγό με εσάς, δεν θα το φάει ούτε με τη νταντά… Συνεπώς μην έχετε παράλογες απαιτήσεις.

-«Μήπως μπορείς να κάνεις τα πιάτα πριν φύγεις;»

Μόνο αν έχετε συμφωνήσει και βεβαίως πληρώσει, δουλειές του σπιτιού, μπορείτε να πείτε κάτι τέτοιο στην νταντά του παιδιού σας. Η νταντά δεν είναι οικιακή βοηθός. Για να κάνει κάποιες δουλειές στο σπίτι θα πρέπει να έχετε κάνει άλλη εντελώς διαφορετική εργασιακή συμφωνία.

-«Δεν έχω μετρητά πάνω μου. Θα πληρωθείς διπλά την ερχόμενη εβδομάδα»

Όχι… Η νταντά δεν παίρνει κανέναν φοβερό μισθό για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της έχοντας την πολυτέλεια να περιμένει πότε θα την πληρώσετε. Αν ξεχάσατε τη μια μέρα να πάρετε μετρητά από την τράπεζα, πληρώστε την μέσω τραπέζης ή φροντίστε να έχετε τα χρήματα πάνω σας την αμέσως επόμενη μέρα.

-«Είπα στη φίλη μου να φέρει τα μικρά της και να τα κρατήσεις εδώ όλα μαζί για να βγούμε»

Η νταντά πληρώνεται για τη φροντίδα και φύλαξη του δικού σας παιδιού. Το να της φορτώσετε στη βάρδιά της άλλα δύο ή περισσότερα, αντιλαμβάνεστε πως είναι πρόβλημα…

Πηγή: Nanny.gr

Originally posted 2018-01-27 19:29:03.