Θετικό τεστ εγκυμοσύνης: τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνετε
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΥΓΕΙΑ

Θετικό τεστ εγκυμοσύνης: τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνετε

April 24, 2021

author:

Parenting.gr

Θετικό τεστ εγκυμοσύνης: τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνετε

Είναι απόλυτα φυσιολογικό όταν το τεστ εγκυμοσύνης δείξει πως είναι θετικό, να ακολουθήσει μια έκρηξη συναισθημάτων στη γυναίκα που το κρατά στα χέρια της. Χαρά, άγχος, αμφιβολίες, ανησυχίες, όλα μαζί. Είτε η εγκυμοσύνη ήταν στα σχέδιά σας είτε όχι, τα συναισθήματα μετά το τεστ που δείχνει να είναι θετικό, είναι ανάμεικτα. Ας δούμε, λοιπόν, ποια πρέπει να είναι τα αμέσως επόμενα βήματα.

-Κανονίστε ένα ραντεβού με τον γυναικολόγο σας
Αμέσως μόλις δείτε ότι το τεστ εγκυμοσύνης που κάνατε είναι θετικό, καλέστε τον γυναικολόγο σας για να κανονίσετε μαζί του ένα ραντεβού το συντομότερο δυνατό. Το ραντεβού αυτό με τον γυναικολόγο σας, θα σας λύσει όλες τις απορίες και ανησυχίες. Κατ’ αρχήν θα επιβεβαιώσει την εγκυμοσύνη και άρα την εγκυρότητα του τεστ. Περισσότερο από αυτό όμως, θα βεβαιωθείτε ότι όλα κυλούν ομαλά ως την παρούσα στιγμή και φυσικά θα μάθετε ποιες είναι οι εξετάσεις που θα πρέπει να ακολουθήσουν.

Αν έχετε ένα ιστορικό με προηγούμενες αποβολές κύησης ή αν υπάρχουν χρόνιες καταστάσεις όπως είναι ο υποθυρεοειδισμός ή ο διαβήτης, καλό είναι να το αναφέρετε αυτό στον γυναικολόγο σας για να προγραμματίσετε το ραντεβού σας ακόμη συντομότερα.

-Μην πανικοβάλεστε
Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη αντίδραση ή ένας συγκεκριμένος τύπος συναισθημάτων που θα πρέπει οπωσδήποτε μια γυναίκα να νιώσει κρατώντας στο χέρι της ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης. Αφήστε τους ψυχαναγκασμούς πίσω. Αν δεν είστε χαρούμενη λόγω άγχους ή πανικού ή για άλλον δικό σας λόγο, δεν χρειάζεται να προσποιηθείτε ότι είστε ή να ψάξετε γιατί δεν είστε προσπαθώντας να εκβιάσετε ένα happy mood επειδή έτσι πρέπει. Αν πάλι θέλετε να ουρλιάξετε από χαρά, it’s ok! Κάντε το! Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να πανικοβληθείτε ενώ αμέσως μετά τα πρώτα συναισθήματα πρέπει να βάλετε σε λειτουργία τη λογική σας για να προγραμματίσετε όλα εκείνα τα «πολλά» που θα πρέπει να γίνουν. Προτεραιότητα είναι η υγεία σας και η υγεία του εμβρύου.

-Γιορτάστε το!
Με τις εξετάσεις στα χέρια και τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας ότι όλα είναι καλά με την εγκυμοσύνη σας, ήρθε η ώρα να το γιορτάσετε. Χωρίς αλκοόλ αλλά με ένα ποτήρι χυμό, πιείτε με τους φίλους σας και τους δικούς σας ανθρώπους στην υγειά του μωρού που περιμένετε. Μοιραστείτε τα νέα σας με τους άλλους. Η ιδανική περίοδος για να αρχίσετε να το λέτε είναι λίγο μετά τη 12η εβδομάδα. Αν αντέχετε μέχρι τότε εντάξει. Αλλιώς πείτε το όποτε εσείς θέλετε να το πείτε.

-Ενημερωθείτε σχετικά με την εγκυμοσύνη
Αν αυτή η εγκυμοσύνη είναι η πρώτη σας, καλό είναι να ενημερωθείτε για οτιδήποτε πρόκειται να περιμένετε. Μπορείτε πάντα να διαβάζετε mommy.gr ωστόσο η συνεργασία με κάποια μαία που θα κάνει πιο εύκολη αυτήν την περίοδο της ζωής σας και με την οποία θα συνεργαστείτε και στον τοκετό, είναι πολύτιμη. Παρακολουθήστε τεχνικές ανώδυνου τοκετού, ενημερωθείτε για το πώς θα είναι η ζωή με το νεογνό και γενικώς προετοιμαστείτε για αυτή τη νέα ζωή που έρχεται!

-Φροντίστε τον εαυτό σας
Περισσότερο από ποτέ τώρα είναι που πρέπει να φροντίσετε τον εαυτό σας. Ξεκουραστείτε, φροντίστε τη διατροφή σας, ελέγξτε τις βιταμίνες σας, ασκηθείτε αν το επιτρέπει ο γυναικολόγος σας κρίνοντας από την κατάστασή σας. Δεν είναι κακό να κακομάθετε τον εαυτό σας για λίγο. Μετά τη γέννηση του παιδιού σας, θα ακολουθήσει μια πολύ απαιτητική περίοδος και καλό είναι να έχετε μαζέψει δυνάμεις.

Originally posted 2018-02-09 09:20:49.