Θάνατος παιδιού από tablet σε τροχαίο
Επικαιρότητα

Θάνατος παιδιού από tablet σε τροχαίο

September 28, 2018

author:

Parenting.gr

Θάνατος παιδιού από tablet σε τροχαίο

Ένα μικρό κοριτσάκι έχασε τη ζωή του μετά από τραυματισμό που υπέστη από το tablet που κρατούσε στα χέρια του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην Ισπανία. Το κορίτσι ήταν 3 ετών και σκοτώθηκε από σύγκρουση του αυτοκινήτου που οδηγούσε η μητέρα του με σχολικό λεωφορείο.

Όπως αναφέρουν οι Αρχές, παρότι το πόρισμα για τα ακριβή αίτια του θανάτου του μικρού κοριτσιού δεν έχει ακόμα βγει, το παιδί φέρει πολλαπλά τραύματα στο πρόσωπα τα οποία προκλήθηκαν από τα σπασμένα κομμάτια του tablet. Ο Πιτ Γουίλιαμς, ειδικός σε θέματα οδικής ασφάλειας, δήλωσε στο BBC «Πρόκειται για ένα τραγικό περιστατικό που πρέπει να προβληματίσει τους γονείς που επιτρέπουν στα παιδιά τους να χρησιμοποιούν τέτοιες συσκευές μέσα στο αυτοκίνητο. Δεν έχουμε ακούσει κάτι ανάλογο, όμως πρέπει να έχουμε κατά νου ότι κάθε φορητή, βαριά συσκευή μπορεί να αποβεί μοιραία στην περίπτωση σφοδρής σύγκρουσης.»

Όπως τονίζει η αρμόδια υπηρεσία πρόληψης ατυχημάτων, οι γονείς δεν πρέπει να βιαστούν να απαγορεύσουν τις ηλεκτρονικές συσκευές από τα αυτοκίνητα, αφού συχνά τα παιδιά είναι ανήσυχα και αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο για την ασφάλειά τους.