4 σημαντικοί λόγοι για να δοκιμάσετε τον νυχτερινό θηλασμό
Τα οφέλη υπερβαίνουν κατά πολύ τα μειονεκτήματα. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα!
Ανάγνωση σε 2′
Η ενθάρρυνση μιας μητέρας να θηλάζει το μωρό της τη νύχτα δεν είναι απλή υπόθεση. Ενώ η εγκυμοσύνη είναι δύσκολη, η φροντίδα για ένα νεογέννητο παιδί είναι εντατική δουλειά όλο το εικοσιτετράωρο. Είστε εξαιρετικά εξαντλημένη όλη μέρα από τη φροντίδα και την προσοχή που πρέπει να δώσετε στο παιδί σας. Αλλά τι και εάν σας λέγαμε ότι μια αλλαγή προγράμματος μπορεί να σας ωφελήσει μακροπρόθεσμα, ίσως ακόμη και να σας ξεκουράσει συνολικά;
Έχουμε κάνει κάποια έρευνα και έχουμε ανακαλύψει ότι ο νυχτερινός θηλασμός μπορεί να μην είναι και τόσο κακός όσο μπορεί να λέγεται. Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω για τους τέσσερις λόγους που πρέπει να προσπαθήσετε να ενσωματώσετε το θηλασμό κατά τη διάρκεια της νύχτας στη ζωή σας!
- Λιγότερη άντληση για εσάς μακροπρόθεσμα
Ο θηλασμός κατά τη διάρκεια της νύχτας διατηρεί την παραγωγή γάλακτος σε σταθερή ροή και σημαίνει ότι αντλούμε λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σύμφωνα με το PumpSpotting.com, “το ενεργό στήθος ξέρει πόσο γάλα πρέπει να παράξει βασιζόμενο κυρίως στο πόσο συχνά εκκενώνεται. Αυτοί είναι οι νόμοι της προσφοράς και της ζήτησης, οι οποίοι βασίζονται στο 24ωρο ρολόι της φύσης … και όχι μόνο κατά τη διάρκεια των ωρών που η μαμά είναι ξύπνια».
Το PumpSpotting.com λέει ότι “εάν μια μαμά δεν θηλάζει αρκετές φορές σε μια 24ωρη περίοδο για να φτάσει την ποσότητα-στόχο που έχει, το σώμα της θα μειώσει τελικά την παραγωγή γάλακτος. Για θηλάζουσες εργαζόμενες μητέρες, περισσότερος θηλασμός τη νύχτα σημαίνει περισσότερες συνεδρίες θηλασμού σε μια 24ωρη περίοδο, η οποία με τη σειρά της θα μπορούσε να σημαίνει λιγότερες συνεδρίες άντλησης που χρειάζονται για τις ώρες που η μαμά είναι στην εργασία της.
2. Το μητρικό γάλα σας, βοηθάει τον ύπνο του μωρού σας
Δεν απαιτείται έμπλαστρο μελατονίνης! Το φυσικό ρολόι του σώματός σας ρυθμίζεται από τον κιρκαδικό ρυθμό σας. Το μητρικό γάλα που παράγεται τις νυχτερινές ώρες, σύμφωνα με το BabyBelly.com, “περιέχει τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που χρησιμοποιείται από το σώμα για να συνθέσει μελατονίνη. Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη που βοηθά στην πρόκληση και ρύθμιση του ύπνου. Τα επίπεδα τρυπτοφάνης στο μητρικό γάλα αυξάνονται και μειώνονται ανάλογα με τους μητρικούς κιρκάδιους ρυθμούς. Ο θηλασμός μπορεί να βοηθήσει τα μωρά να αναπτύξουν παρόμοιο κιρκαδικό ρυθμό με τη μητέρα και να τα βοηθήσει να κατακτήσουν καλύτερα τον ύπνο τη νύχτα.”
3. Το 1/5 της πρόσληψης γάλακτος του μωρού σας προέρχεται από τον νυχτερινό θηλασμό
Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, το 64% όλων των μωρών που θηλάζουν μεταξύ 1-6 μηνών τρώνε μεταξύ 1 και 3 φορές τη νύχτα. Από αυτά τα μωρά, περίπου το 20% της πρόσληψής τους είναι από τον νυχτερινό θηλασμό.
4. Οι μητέρες που θηλάζουν το βράδυ κοιμούνται περισσότερο
Αυτή η μελέτη του Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο δείχνει ότι οι μητέρες που θηλάζουν τη νύχτα κοιμούνται κατά μέσο όρο περισσότερο από όσες χρησιμοποιούν τεχνητό γάλα. Ενώ η κούραση αναλώνει τη μητέρα τη στιγμή του θηλασμού, εκείνες που θηλάζουν αντί να ετοιμάζουν γάλα κοιμούνται συνολικά από 40 έως 45 λεπτά περισσότερο, σύμφωνα με το BreastfeedChicago.org. Ο ύπνος είναι επίσης ένα σημαντικό στοιχείο στη μείωση του κινδύνου για την επιλόχειο κατάθλιψη.
Πηγή: Thilasmos.gr