Τα υδραίικα αμυγδαλωτά της νηστείας
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα υδραίικα αμυγδαλωτά της νηστείας

April 4, 2018

author:

Parenting.gr

Τα υδραίικα αμυγδαλωτά της νηστείας

Αμύγδαλο, ανθόνερο και αγάπη. Αυτή είναι η συνταγή για τα υδραίικα αμυγδαλωτά. Οι γυναίκες στην Ύδρα τα φτιάχνουν στις χαρές της οικογένειάς τους σαν το τελικό και κορυφαία κέρασμα. Τα φτιάχνουν όμως και τη Μεγάλη Εβδομάδα. Νηστίσιμο γλυκό που μυρίζει Άνοιξη και προλογίζει την Ανάσταση. Είναι εξαιρετικά εύκολα στην Παρασκευή τους.

Υλικά:
1 κιλό αμυγδαλόψιχα
½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
½ κιλό κρυσταλική ζάχαρη
½ φλιτζάνι ανθόνερο
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Βράζουμε ελαφρά τα αμύγδαλα και τα αποφλοιώνουμε. Μόλις κρυώσουν τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Στην αγορά μπορεί να βρείτε και αποφλοιωμένα αμύγδαλα ή αμύγδαλα σε μορφή αλεσμένη.
Σε ένα μεγάλο σκεύος ανακατεύουμε την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το ροδόνερο. Τα δουλεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και στη συνέχεια πλάθουμε μικρά αχλαδάκια.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι, τοποθετούμε τα αχλαδάκια και τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Δεν θέλουμε καθόλου να ροδίσουν. Θέλουμε ένα χρυσαφί απαλό χρώμα, ίσα ίσα. Τίποτα περισσότερο από αυτό.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 4 ώρες και στη συνέχεια τα ραντίζουμε με ροδόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Αν θέλετε μπορείτε πριν το ψήσιμο να βάλετε μια οδοντοφλυφίδα στην κορυφή τους. Μετά το ψήσιμο μπορείτε να τη βγάλετε και να αντικαταστήσετε με ένα γαρυφαλλάκι.

Το πόσο απαλά θα είναι μετά τα χέρια σας, το οφείλετε αποκλειστικά και μόνο στο ροδόνερο…

Μπορείτε να τα βάλετε μέσα σε πουγκάκι από ζελατίνα, να τα κλείσετε καλά με ένα κορδελάκι για να μην χάσουν την υγρασία τους και να βάλετε μερικά από αυτά μέσα στο πασχαλινό καλαθάκι με τα κόκκινα αυγά και τα κουλουράκια της Λαμπρής, που θα προσφέρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Στολίστε το με αγριολούλουδα και θα είναι πανέμορφο!