Συγκλονίζει η έκκληση μητέρας δύο παιδιών: «Έχουμε 2 μέρες να φάμε. Έχετε τίποτα;»
Επικαιρότητα

Συγκλονίζει η έκκληση μητέρας δύο παιδιών: «Έχουμε 2 μέρες να φάμε. Έχετε τίποτα;»

March 16, 2023

author:

Parenting.gr

Συγκλονίζει η έκκληση μητέρας δύο παιδιών: «Έχουμε 2 μέρες να φάμε. Έχετε τίποτα;»

Η έκκληση μιας μητέρας δύο παιδιών από την Πάτρα μας τσακίζει. «Έχουμε δύο μέρες να φάμε. Έχετε τίποτα», αυτές ήταν οι λέξεις που η μητέρα είπε στην εθελόντρια Βάσω Νικολοπούλου από το «Φωτεινό Αστέρι».

Η ιστορία της μητέρας με τα δύο ανήλικα παιδιά είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πρόκειται για μια χωρισμένη και άνεργη γυναίκα που το μοναδικό της εισόδημα είναι τα 250 ευρώ από το Εισόδημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Χωρίς δικό της σπίτι, καλείται να πληρώσει τη στέγη των παιδιών, τη ΔΕΗ, το νερό, το φαγητό και ό,τι άλλο μπορεί να χρειάζονται δύο παιδιά του Δημοτικού σχολείου.

Η εθελόντρια είπε στη μητέρα ότι από εκείνους μπορεί να πάρει μακαρόνια, ρύζι και λάδι για να μαγειρέψει στα παιδιά της πριν γυρίσουν από το σχολείο. «Το πρόβλημα δεν λύνεται αν δώσουμε εμείς λίγα μακαρόνια και ρύζι από τις προσφορές του κόσμου. Δυστυχώς ως κοινωνία έχουμε συνηθίσει τη φτώχεια. Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε δίπλα μας ανθρώπους να πεινάνε», δήλωσε στο thebest.gr.

Το «Φωτεινό Αστέρι» εξυπηρετεί 550 οικογένειες της Πάτρας. Τα συσσίτια της Μητρόπολης δεν επαρκούν για όλους και κάπως έτσι υπάρχουν οικογένειες που μένουν για μέρες νηστικές. «Μην επαναπαυόμαστε ότι δεν υπάρχει φτώχεια. Το ΚΕΑ, τα συσσίτια, το Ταμείο Ανεργίας, η Κοινωφελής Εργασία, δεν φτάνουν για να ζήσεις, αλλά για να πληρώσεις τα παλιά χρέη που έχουν δημιουργηθεί από την κρίση. Καθημερινά μας παίρνουν τηλέφωνο, για να μας ζητήσουν μια πάνα, ένα σακουλάκι ρύζι, λίγο λάδι. Η κατάσταση είναι απελπιστική», τονίζει η Βάσω Νικολοπούλου.

Δυστυχώς στην Ελλάδα το 2018 υπάρχουν αμέτρητα παιδιά που δεν τρώνε καν τα βασικά της διατροφής. Ρύζι και μακαρόνια για να χορτάσουν την πείνα τους και αυτά μόνο όταν υπάρχουν. Μια κατάσταση απελπιστική. Πλησιάζει το τέλος του Οκτώβρη και ούτε καν έχει φτάσει σε όλα τα σχολεία το πρόγραμμα για δωρεάν κολατσιό στα σχολεία. Όχι πως θα έλυνε το πρόβλημα, βεβαίως…

Originally posted 2018-10-24 13:59:27.