Στιγμές της μητρότητας που κάνουν κάθε άνδρα να θαυμάζει τη γυναίκα του
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Στιγμές της μητρότητας που κάνουν κάθε άνδρα να θαυμάζει τη γυναίκα του

April 28, 2023

author:

Parenting.gr

Στιγμές της μητρότητας που κάνουν κάθε άνδρα να θαυμάζει τη γυναίκα του

Οι άνδρες τα τελευταία χρόνια κάνουν μια υπέρβαση σε ό,τι αφορά το προφίλ τους. Γίνονται πιο εκδηλωτικοί, είναι πιο υποστηρικτικοί μέσα στην οικογένεια σε σχέση με το παρελθόν, εκφράζονται περισσότερο και βγάζουν από πάνω τους το αυστηρό πατρικό πρότυπο, με το οποίο πολλοί μεγάλωσαν. Ας μην ξεχνάμε ότι ο πατέρας πριν από πολλά χρόνια, δεν ντάντευε, δεν άλλαζε πάνες και δεν είχε μεγάλη συμμετοχή στα καθημερινά. Ο άνδρας – πατέρας σήμερα, υποστηρίζει, παρακολουθεί, θαυμάζει τη σύντροφό του. Ας δούμε στιγμές της μητρότητας που κάνουν κάθε άνδρα να θαυμάζει τη γυναίκα του, είτε το λέει είτε όχι.

-Ο τοκετός

Ο τοκετός κάνει τον άνδρα να θαυμάζει τη γυναίκα. Ακόμα και στην περίπτωση της καισαρικής τομής, δεν παύει να είναι ένα θαύμα πολύ έξω από τη δική του φύση. Ακόμα κι αν δεν το παραδεχθεί ποτέ, ο άνδρας αντιμετωπίζει τον τοκετό με δέος και νιώθει υπερηφάνεια για τη γυναίκα του. Τη βλέπει σαν θεά!

-Ο θηλασμός

Όσο κι αν είναι στη φύση της γυναίκας, ο θηλασμός απαιτεί προσπάθεια και πολλές φορές δύναμη, υπομονή και κόπο. Το πρόγραμμα του θηλασμού, το γεγονός ότι η γυναίκα προσφέρει στο βρέφος το στήθος της κάθε 3 ώρες αλλά και όλα όσα ακολουθούν με τις πληγωμένες θηλές, την κούραση της πλάτης και άλλα, κάνουν τον άνδρα να αναγνωρίζει την προσπάθεια της γυναίκας. Την θαυμάζει για αυτό που κάνει και ξέρει ότι είναι αποτέλεσμα δύναμης.

-Το πόσο ακούραστα ξενυχτά πάνω από το βρέφος

Και ο ίδιος μπορεί να ξενυχτά ή να φροντίζει το μωρό όμως η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο βάρος της φροντίδας του νεογέννητου πέφτει πάνω στη μαμά! Κάπως έτσι, ο άνδρας θαυμάζει τη γυναίκα του για τον τρόπο που ξυπνά αμέσως μόλις κλάψει το μωράκι αλλά και για το ένστικτό της και για τον τρόπο που καταλαβαίνει κάθε στιγμή, τι θέλει το μωρό τους για να νιώσει καλά. Δεν ξεχνά ότι η ίδια δεν έχει ακόμα ανακάμψει απόλυτα από την ταλαιπωρία του τοκετού.

-Η διαχείριση των κολικών του βρέφους

Οι κολικοί του βρέφους είναι μια πολύ αγχωτική κατάσταση. Μικροσκοπικό όπως είναι και εύθραυστο, δεν ξέρεις πραγματικά πώς να το βοηθήσεις για να ανακουφιστεί. Ο τρόπος που η μαμά, απαλύνει τους κολικούς είναι μαγικός. Αυτονόητα ο μπαμπάς την θαυμάζει και για αυτό!

Originally posted 2018-11-15 15:54:36.