Στιγμές ορόσημα μιας εγκυμοσύνης
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Στιγμές ορόσημα μιας εγκυμοσύνης

September 26, 2022

author:

Parenting.gr

Στιγμές ορόσημα μιας εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη από μόνη της αποτελεί ορόσημο στη ζωή μιας γυναίκας και κατ’ επέκταση ενός ζευγαριού. Στην πραγματικότητα όμως οι 9 μήνες της εγκυμοσύνης έχουν στιγμές ορόσημα που την κάνουν ξεχωριστή. Ας δούμε ποια είναι αυτά…

-Το θετικό τεστ εγκυμοσύνης

Όσο κι αν υποψιάζεται μια γυναίκα ότι μπορεί να είναι έγκυος, το θετικό τεστ εγκυμοσύνης είναι κάτι σαν σοκ για εκείνη. Περισσότερο έκπληξη, λιγότερο επιβεβαίωση. Αρκετές γυναίκες μάλιστα βιώνουν πολλές συναισθηματικές εναλλαγές από τη στιγμή που θα δουν τη θετική απάντηση του τεστ, μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι ένα υπέροχο ταξίδι μόλις άρχισε!

-Η επιβεβαίωση από τον γιατρό

Λίγο μετά ακολουθεί η επιβεβαίωση από τον γιατρό. Αρκετές γυναίκες τότε ακούν για πρώτη φορά την καρδιά του μωρού τους να χτυπάει και πια το σοκ έχει φύγει για να πάρει τη θέση του η γλύκα και η προσμονή.

-Η ανακοίνωση της εγκυμοσύνης στα αγαπημένα σας πρόσωπα

Κάποιες γυναίκες δεν κρατιούνται και μοιράζονται αμέσως τα χαρμόσυνα νέα με τον σύντροφό τους ενώ άλλες σχεδιάζουν το πώς, το πού και όλα τα σχετικά γύρω από την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης τους. Υπάρχουν πάντα και τα ζευγάρια εκείνα που κανονίζουν μαζί ένα μικρό party για να ανακοινώσουν στις οικογένειές τους την εγκυμοσύνη.

-Το τέλος του πρώτου τριμήνου

Το πρώτο τρίμηνο είναι αρκετά κουραστικό για κάποιες έγκυες. Οι ναυτίες, η κόπωση και η υπνηλία τις κάνουν να μην απολαμβάνουν και πολύ την εγκυμοσύνη τους. Στο τέλος του πρώτου τριμήνου τα συμπτώματα αυτά μπαίνουν στην άκρη και είναι πλέον όλα κάπως πιο εύκολα.

-Οι πρώτες αγορές

Οι ετοιμασίες για το υπνοδωμάτιο του μωρού αλλά και οι πρώτες αγορές των πραγμάτων που χρειάζεται, είναι ορόσημο της εγκυμοσύνης. Η χαρά αρχίζει να μπαίνει στο σπίτι και αυτό είναι γλυκό και μοναδικό.

-Το μωρό κινείται!

Πώς και πώς περιμένει κάθε μαμά να νιώσει το μωράκι μέσα της να κινείται. Μοιάζει σαν να καταλαβαίνει τα συναισθήματα της μαμάς και σαν να αναπτύσσεται μεταξύ τους μια άτυπη επικοινωνία που ισχυροποιεί τον δεσμό τους. Στη διαδρομή της εγκυμοσύνης, όλο αυτό αρχίζει να έχει και κάποια πλάκα αφού η κίνηση του μωρού μέσα στην κοιλιά αρχίζει να φαίνεται και στους τρίτους.

-Μαθαίνοντας το φύλο του μωρού

Από τη μέρα που μια γυναίκα μαθαίνει ότι είναι έγκυος έχει την αγωνία να μάθει ποιο είναι το φύλο του μωρού της. Η ανακοίνωση από τον γιατρό βέβαια, δίνει την ίδια χαρά όποιο κι αν είναι το φύλο του μωρού και μετά ξεκινούν οι ετοιμασίες με τα γαλάζια ή τα ροζ!

Originally posted 2018-07-20 19:45:40.