Σοβαρές αλλαγές στην Παιδεία το 2019
Επικαιρότητα

Σοβαρές αλλαγές στην Παιδεία το 2019

September 26, 2022

author:

Parenting.gr

Σοβαρές αλλαγές στην Παιδεία το 2019

Με στόχο να ελαφρύνει τον εξεταστικό φόρτο των μαθητών της Α και Β Λυκείου, το υπουργείο Παιδείας προωθεί αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το 2019. Το νέο σύστημα εισαγωγής, σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξή του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, πρόκειται να γίνει γνωστό τις επόμενες μέρες αφού εξεταστούν και οι τελευταίες του λεπτομέρειες.

Οι αλλαγές στην Παιδεία όμως δεν αφορούν μόνο τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα νέα πανεπιστήμια πρόκειται να αποτελέσουν μέρος των αλλαγών και θα διαμορφωθούν με συνέργιες με τα ΤΕΙ της χώρας. Όπως τόνισε ο κ. Γαβρόγλου, αναμένονται τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων ανάμεσα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για τον νέο τύπο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ενώ ως τώρα έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις στο Ιόνιο και τα Ιωάννινα και έχει δημοσιοποιηθεί το σχέδιο για τη Στερεά Ελλάδα.

Ο υπουργός Παιδείας, μάλιστα, έκανε λόγο για «αλλαγή νοοτροπίας» στην κοινωνίας και για λύση «ριζοσπαστική». Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, οι αλλαγές δεν αφορούν τους μαθητές που θα φοιτήσουν αυτή τη χρονιά στη Β’ Λυκείου. Εκείνοι θα έχουν μπροστά τους μια μόνο αλλαγή, η οποία αφορά ένα νέο μάθημα που ονομάζεται «Πολίτης και Κοινωνία», μάθημα για το οποίο θα υπάρξει σχετική επιμόρφωση των καθηγητών…

Originally posted 2018-07-22 16:13:15.