Συμβουλές για ταξίδι με νεογέννητο βρέφος
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Συμβουλές για ταξίδι με νεογέννητο βρέφος

August 27, 2018

author:

Parenting.gr

Συμβουλές για ταξίδι με νεογέννητο βρέφος

Το ταξίδι με το νεογέννητο βρέφος είναι αρκετά διαφορετικό από το ταξίδι με ένα μεγαλύτερο βρέφος, με ένα νήπιο ή με ένα παιδί μεγαλύτερης ηλικίας. Και δεν είναι μόνο το ταξίδι για τις διακοπές. Πόσες γυναίκες από την επαρχία δεν πηγαίνουν στις πόλεις για να γεννήσουν. Η επιστροφή με το νεογέννητο, με οποιοδήποτε μέσο και αν γίνεται, έχει τους δικούς της κανόνες. Ας δούμε συμβουλές για ταξίδι με νεογέννητο βρέφος.

-Ταξίδι με το αυτοκίνητο με νεογέννητο βρέφος

Το ταξίδι με το αυτοκίνητο είναι ίσως το πιο εύκολο ταξίδι για ένα νεογέννητο βρέφος, δεδομένου ότι δεν εκτίθεται σε κόσμο όπως θα συνέβαινε αν το ταξίδι ήταν με πλοίο ή αεροπλάνο. Προφανώς και κανένα ταξίδι δεν είναι εύκολο με ένα νεογέννητο βρέφος αφού οι στάσεις θα πρέπει αν είναι πολύ συχνές για το τάισμα και το άλλαγμά του. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει μέσα στο αυτοκίνητο ένα παιδικό καθισματάκι αφού απαγορεύεται το παιδί να είναι μέσα στο αυτοκίνητο ακόμη και για την πιο μικρή διαδρομή, αν δεν είναι 100% ασφαλές.

-Ταξίδι με το πλοίο με νεογέννητο βρέφος 

Το καλό με το ταξίδι με το πλοίο είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα της καμπίνας. Με αυτόν τον τρόπο το βρέφος δεν εκτίθεται σε τόσο κόσμο. Ειδικά αν ο καιρός δεν είναι απόλυτα ευνοϊκός, η καμπίνα μοιάζει απαραίτητη αφού εκεί οι γονείς μπορούν να ηρεμήσουν το μωρό τους και να το περιποιηθούν με την άνεσή τους.

-Ταξίδι με το αεροπλάνο με νεογέννητο βρέφος

Εδώ τα πράγματα είναι κάπως πιο δύσκολα αφού το νεογέννητο είναι εκτεθειμένο σε αρκετό κόσμο. Σε κάθε περίπτωση και ανάλογα με το ταξίδι θα πρέπει να μιλήσετε τόσο με τον παιδίατρο όσο και με την αεροπορική σας εταιρεία. Κάποιες για παράδειγμα, δεν δέχονται νεογνά στις πτήσεις τους εκτός αν υπάρχει ιατρικό πιστοποιητικό που να εγκρίνει το ταξίδι. Ο γιατρός θα πρέπει να λάβει υπόψη του και να σας ενημερώσει, σχετικά με τα επίπεδα του οξυγόνου μέσα στην καμπίνα του αεροπλάνου αλλά και πώς θα προστατεύσετε το μωρό σας. Τι άλλο δηλαδή χρειάζεται να κάνετε. Οπωσδήποτε το τάισμα και το άλλαγμά του δεν θα είναι όσο εύκολα θα ήταν στην καμπίνα ενός πλοίου ή στο αυτοκίνητο και γι’ αυτό καλό είναι να ενημερωθείτε για την πολιτική που ακολουθεί η αεροπορική εταιρεία της επιλογής σας για τους μικροσκοπικούς επιβάτες της. Αν έχει παροχές για τη διευκόλυνση των γονέων και τι προβλέπει.