Ρατσιστική επίθεση σε προσφυγόπουλο από γονείς σε νηπιαγωγείο της Χίου
ΠΑΙΔΙ

Ρατσιστική επίθεση σε προσφυγόπουλο από γονείς σε νηπιαγωγείο της Χίου

July 7, 2022

author:

Parenting.gr

Ρατσιστική επίθεση σε προσφυγόπουλο από γονείς σε νηπιαγωγείο της Χίου

Ένα ακόμη θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε σε νηπιαγωγείο της Χίου αυτή τη φορά. Μετά το τραγικό περιστατικό στο Ωραιόκαστρο και τις επιθέσεις εναντίον παιδιών στη Μυτιλήνη, κάποιοι Έλληνες γονείς προσβάλλουν την ταυτότητά μας και την Ιστορία μας προσπαθώντας να εμποδίσουν με όποιο τρόπο μπορούν τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία της χώρας μας.

Σύμφωνα με το astraparis.gr το περιστατικό συνέβη στο 11ο νηπιαγωγείο της Χίου. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προέβη σε καταγγελία κατά της εγγραφής παιδιού από το Ιρακ στο νηπιαγωγείο. Η καταγγελία εστάλη στη διεύθυνση πτωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Χίου και στον Δήμο Χίου.

Οι ισχυρισμού του Συλλόγου όπως καταγράφηκαν στη γενική συνέλευση της 26ης Μαρτίου αναφέρουν:

-Το παιδί των προσφύγων δεν μιλά την ελληνική γλώσσα και ως εκ τούτου θα είναι προβληματική η ένταξή του στο νηπιαγωγείο.
-Εγείρεται θέμα επάρκειας των εμβολίων που έχει κάνει και υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών σε άλλα παιδιά ή και σε ηλικιωμένους.
-Τίθεται θέμα επάρκειας και καταλληλότητας των χώρων του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου επειδή υπάρχουν πολλά παιδιά. Ζητείται αν δεν μπορεί να πάει το παιδί σε ειδική δομή με ομόγλωσσα παιδιά, τότε να πάει σε άλλο όμορο νηπιαγωγείο με λιγότερα παιδιά.

Θέλετε και το καλύτερο;

«Η περίοδος εγγραφής και η ένταξη ενός παιδιού μουσουλμάνου τις μέρες του Άγιου Πάσχα, της μεγαλύτερης χριστιανικής γιορτής, που τα παιδιά εργάζονται πάνω σ΄ αυτό το θέμα, βλέπουν βίντεο και συζητούν με τις νηπιαγωγούς, μας προβλημάτισε αρκετά επίσης».

Το κείμενο της καταγγελίας υπογράφουν 25 μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου ενώ ο προϊστάμενος της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου, κ. Αριστείδης Κελεπερτζής επιβεβαιώνει το περιστατικό αλλά δηλώνει προς τιμήν του «Έχουν εγγραφεί και άλλα νήπια και έχουν διαμοιραστεί στα νηπιαγωγεία χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Δεν θα παίζουμε με τα παιδιά εξαιτίας των συμπεριφορών κάποιων. Υπάρχει νομοθεσία και αυτήν εφαρμόζουμε κανονικά»

Originally posted 2018-04-12 07:21:57.