Πριν & Μετά: 5 μετατροπές σε τζάκια που αξίζει να δεις
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Πριν & Μετά: 5 μετατροπές σε τζάκια που αξίζει να δεις

May 29, 2023

author:

Parenting.gr

Πριν & Μετά: 5 μετατροπές σε τζάκια που αξίζει να δεις

Το τζάκι είναι το στολίδι του σπιτιού. Δεν είναι απλά ένας τρόπος να ζεστάνουμε το σπίτι μας. Μέσα σε έναν χώρο το τζάκι αποτελεί το πιο ορατό διακοσμητικό στοιχείο και λόγω του χώρου που καταλαμβάνει και λόγω της θέσης του. Ένα παρατημένο και χωρίς την προσοχή που του αξίζει τζάκι, στερεί από το σπίτι στιλ και φινέτσα. Δείτε 5 πριν & μετά μετατροπές σε τζάκια που θα σας βάλουν σε σκέψεις. Ιδέες έξυπνες και εύκολες που δεν απαιτούν φασαρία και έξοδα.

-Τζάκι με χώρους για επιπλέον διακόσμηση

Στην πρώτη φωτογραφία έχουμε ένα τζάκι ωραίο αλλά αδιάφορο. Χωρίς επιπλέον χώρους για διακόσμηση, είναι περιστοιχισμένο από τοίχους. Μετά τη μετατροπή, το τζάκι και οι γύρω χώροι μεταμορφώθηκαν στον πιο τέλειο καμβά για δημιουργία.

Το τζάκι ντύθηκε όλο λευκό, οι τοίχοι βάφτηκαν λευκοί και τοποθετήθηκαν ράφια λευκά και αυτά για να δεχθούν πινελιές σε άλλους χρωματισμούς!

-Τζάκι με παιχνιδιάρικη διάθεση

Αυτή η περίπτωση ήταν ολοκληρωμένη αλλά με τον λάθος τρόπο. Το καφέ πλαίσιο του τζακιού πλαισιωμένο από το χρώμα του τσιμέντου έκανε ένα αποτέλεσμα μουντό και άτονο.

Αλλάζοντας πλαίσιο και βάφοντας τον γύρω χώρο σε λευκό το τζάκι φωτίστηκε και μαζί όλος ο χώρος του καθιστικού. Όσο για τη βάση με τον κορμό δέντρου; Εξαιρετική ιδέα για ένα νεανικό, μοντέρνο και μίνιμαλ τζάκι!

-Όχι άλλα πυρότουβλα!

Τα πυρότουβλα είναι απαραίτητα και όμορφα μέσα στο τζάκι. Όταν το πλαισιώνουν και εξωτερικά είναι πλεονασμός που κάνει τον χώρο να μοιάζει χωριάτικος. Τίποτα κακό δεν έχουμε με όλα αυτά τα στοιχεία που δίνουν σε έναν χώρο την αίσθηση του χωριού και της εξοχής ακόμα κι αν το σπίτι είναι στο κέντρο της πόλης. Αρκεί το αποτέλεσμα να μην είναι μονότονο και θαμπό.

Δείτε πώς άλλαξε αυτό το τζάκι και θα καταλάβετε τι εννοούμε!

-Όχι στο τζάκι μαυσωλείο

Το μάρμαρο είναι όμορφο σε όλα τα χρώματά του. Όταν ντύνει μεγάλες επιφάνειες όμως θέλει προσοχή. Ακριβώς επειδή αποτελεί κλασική επιλογή, όταν υπερβάλουμε με αυτό, είναι πιθανό το αποτέλεσμα να είναι παλιακό.

Η μετατροπή αυτού του τζακιού αποτυπώνει ακριβώς τις σκέψεις μας. Από παλιακό και αδιάφορο, μετατράπηκε σε μοντέρνο και σύγχρονο!

-Το τζάκι μπορεί απλώς να θέλει άλλη διακόσμηση!

Πολλές φορές η ομορφιά ενός τζακιού θάβεται από τη λάθος διακόσμηση που του δίνουμε. Ένας ορθογώνιος παραλληλόγραμμος καθρέφτης πάνω από ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο τζάκι και ειδικά όταν στις αποχρώσεις είναι κοντά, δεν κάνει κανένα κοντράστ μέσα στο χώρο.

Προτιμήστε έναν πιο παιχνιδιάρικο καθρέφτη, όπως για παράδειγμα έναν στρογγυλό και σε άλλη απόχρωση…

Πηγή: athome.gr 

Originally posted 2018-12-10 10:49:13.