Πώς το μαύρο παγωτό επηρεάζει τον έλεγχο των γεννήσεων
Επικαιρότητα

Πώς το μαύρο παγωτό επηρεάζει τον έλεγχο των γεννήσεων

September 16, 2022

author:

Parenting.gr

Πώς το μαύρο παγωτό επηρεάζει τον έλεγχο των γεννήσεων

Θα έχετε αντιληφθεί τη φρενίτιδα του φετινού Καλοκαιριού με το μαύρο παγωτό. Αν όχι, τότε αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι πως πρόκειται για παγωτό με ενεργό άνθρακα ο οποίος χρησιμοποιείται και σε χυμούς ή smoothies για λόγους αποτοξίνωσης του οργανισμού. Όχι πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αποτοξινώσει κανείς τον οργανισμό του… αλλά μόδες είναι αυτές. Αντιλαμβάνεστε.

Το ζητούμενο τώρα είναι πως σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, οι υγειονομικές αρχές της Νέας Υόρκης απαγόρευσαν την πώληση του μαύρου παγωτού με την αιτιολογία ότι ο μαύρος ενεργός άνθρακας, μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα, αφυδάτωση καθώς και να επηρεάσει τον έλεγχο των γεννήσεων. Και καλά τα δύο πρώτα… πώς μπορεί όμως ένα μαύρο παγωτό να επηρεάζει τις γεννήσεις;

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι ο ενεργός ξυλάνθρακας έχει την ιδιότητα να επιδρά στη δράση των φαρμάκων και να αποδυναμώνει την αποτελεσματικότητα των αντισυλληπτικών χαπιών. «Αν τρώτε μαύρο παγωτό μια φορά τον μήνα, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Αν όμως το τρώτε δύο φορές την ημέρα ή κάθε μέρα, τότε υπάρχει. Δεν θα πρέπει να βασίζεστε στα αντισυλληπτικά. Αν ανησυχείτε γι’ αυτό χρησιμοποιήστε προφυλακτικό», αναφέρει η γυναικολόγος Αλίσα Ντιούκ.

Μάλιστα, το υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε την ανάκληση προϊόντων που περιέχουν στη σύστασή τους ενεργό ξυλάνθρακα με την προειδοποίηση ότι επιδρούν στην φαρμακευτική αγωγή. Κάπως έτσι οι Νεοϋορκέζοι για να ξαναβρούν μαύρο παγωτό θα πρέπει να αλλάξουν state.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αυτού του τύπου ο άνθρακας χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες στα νοσοκομεία για την αποτοξίνωση των ασθενών αλλά και σε περιπτώσεις υπερβολικής δόσης ναρκωτικών. Ο ενεργός άνθρακας έχει την ιδιότητα να αποτοξινώνει με επάρκεια τον οργανισμό από την άλλη πλευρά όμως μπορεί να επιδράσει και στην ισχύ των φαρμάκων.

Αν το καλοσκεφθείτε, δεν είναι και πολύ ελκυστικό έτσι κι αλλιώς λόγω χρώματος. Τόσες γεύσεις, τόσα χρώματα… Στο μαύρο θα κολλήσουμε;

Originally posted 2018-07-05 19:56:49.