Πώς θα φτιάξετε χρωματιστό ποπκορν
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πώς θα φτιάξετε χρωματιστό ποπκορν

July 26, 2022

author:

Parenting.gr

Πώς θα φτιάξετε χρωματιστό ποπκορν

Το χρωματιστό ποπκορν μπορεί να ενθουσιάσει τα παιδιά και σε κάθε περίπτωση θα το δουν σαν μια ευχάριστη έκπληξη. Απαραίτητο για τον μπουφέ του party γενεθλίων… Δείτε πώς μπορείτε να τους το φτιάξετε. Είναι σίγουρα προτιμότερο από το να τους το πάρετε έτοιμο.

Πριν απ’ όλα θα πρέπει να φτιάξετε το ποπκορν στην κλασική εκδοχή του. Αυτό είναι εξαιρετικά εύκολο να γίνει. Θα βάλετε μισή κουταλιά βούτυρο σε μια κατσαρόλα και θα ρίξετε μέσα το καλαμπόκι και θα σκεπάσετε καλά με το καπάκι της. Λίγο μετά θα αρχίσετε να ακούτε τις εκρήξεις… Μην τρομάξετε και μην μετακινήσετε το καπάκι γιατί υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστείτε. Όταν θα σταματήσετε να ακούτε εκρήξεις μέσα στην κατσαρόλα, τότε θα την αποσύρετε από τη φωτιά και θα ανοίξετε με προσοχή το καπάκι. Μην βάλετε αλάτι, αφού στη συνέχεια θα τα…γλυκάνετε!

Στη συνέχεια θα χρειαστείτε 1 κούπα ζάχαρη, ¾ της κούπας νερό, 2 κουταλιές βούτυρο, ½ κουταλάκι έλαιο βανίλιας, μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι θα λιώσετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια θα προσθέσετε το νερό, τη βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Από το χρώμα ζαχαροπλαστικής θα βάλετε τόσες σταγόνες όσες χρειάζεστε για να πάρετε το επιθυμητό σε εσάς αποτέλεσμα. Αφήστε τα να βράσουν για λίγη ώρα μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.

Στη συνέχεια απλώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Ρίξτε το χρωματιστό υγρό μείγμα μέσα στο ποπ κορν και ανακατέψτε καλά ώστε να χρωματιστούν όλα τα καλαμπόκια σας. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα στο ταψί και ψήστε τα στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Πηγή: Arkoudos.gr 

Originally posted 2018-04-26 14:16:20.