Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη βρεφική κρεμούλα από κολοκύθα
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη βρεφική κρεμούλα από κολοκύθα

November 7, 2022

author:

Parenting.gr

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη βρεφική κρεμούλα από κολοκύθα

Ρίξτε μια ματιά στους πάγκους της μαναβικής στο super market και στις υπαίθριες αγορές. Οι πορτοκαλί κολοκύθες είναι εδώ και θα μείνουν τουλάχιστον ως το τέλος του Οκτώβρη. Στο διάστημα αυτών των ημερών είναι πραγματική ευκαιρία να τις εκμεταλλευτείτε όσο περισσότερο γίνεται. Η κολοκύθα είναι διατροφικά πολύτιμη. Τόσο οι παιδίατροι όσο και οι ειδικοί της διατροφής, συνιστούν να δίνετε όσο περισσότερη κολοκύθα γίνεται στα βρέφη και στα παιδιά, αφού αποτελεί δώρο της φύσης για την ανάπτυξή τους.

Από ποιον μήνα και μετά μπορεί ένα βρέφος να καταναλώσει κολοκύθα;

Ο παιδίατρος που παρακολουθεί το βρέφος είναι εκείνος που θα πρέπει πάντα να δίνει τέτοιου είδους απαντήσεις. Εκείνος μόνο γνωρίζει αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι για τους οποίους ένα βρέφος θα πρέπει να αποφύγει μια τροφή ή να καθυστερήσει την κατανάλωσή της. Σε γενικές γραμμές πάντως, από τον 6ο μήνα και μετά, ένα βρέφος μπορεί να φάει μια κρεμούλα κολοκύθας ή πουρέ κολοκύθας πεντανόστιμο και λαχταριστό.

Πώς να διαλέξετε την κολοκύθα

Υπάρχουν οι μεγάλες στρογγυλές κολοκύθες και υπάρχουν και οι μικρότερες μακρουλές. Λέγεται ότι κάποιες είναι πιο γλυκές από άλλες. Στην πραγματικότητα είναι περίπου ίδιες. Εξαρτάται, λοιπόν, από το τι θέλετε να φτιάξετε. Η κολοκύθα είναι μια τροφή που καλό είναι να καταναλώνεται από όλη την οικογένεια. Μια μεγάλη κολοκύθα είναι αρκετή και για να φτιάξετε κρεμούλα κολοκύθας ή πουρέ για το μωράκι σας αλλά και για να φτιάξετε μια κολοκυθόπιτα ή κολοκυθόσουπα για την υπόλοιπη οικογένεια. Αν πάλι η κολοκύθα προορίζεται μόνο για το μωρό, τότε μια μικρή κολοκύθα είναι ό,τι πρέπει.

Ποιες άλλες τροφές ταιριάζουν με την κολοκύθα

 

 

Όσο νόστιμη κι αν είναι η κολοκύθα από μόνη της, δεν συνιστά λαχταριστή κρεμούλα για ένα βρέφος αν δεν προσθέσετε και άλλα υλικά. Μπορείτε λοιπόν, να δοκιμάσετε να προσθέσετε μπανάνα, ροδάκινο, γιαούρτι, μήλο ή αχλάδι για να κάνετε την βρεφική κρέμα κολοκύθας ακόμα πιο… ενδιαφέρουσα!

Η κολοκύθα μπαίνει ωμή ή ψημένη στην κρεμούλα;

Πρέπει να βράσετε την κολοκύθα μέχρι να μαλακώσει. Η κολοκύθα δεν τρώγεται ωμή. Αφήστε την λοιπόν να βράσει κομμένη σε μικρά κομματάκια και έχοντας αφαιρέσει τους σπόρους της. Όταν τρυπιέται και είναι μαλακή τότε μπορείτε να την πολτοποιήσετε για να την μετατρέψεται σε πουρέ ή κρέμα. Στον πουρέ κολοκύθας μπορείτε να προσθέσετε και γλυκοπατάτα επίσης καλά βρασμένη.

Originally posted 2018-09-07 09:44:30.