Πώς θα διατηρήσετε καθαρά τα μπουφάν των παιδιών όλο τον Χειμώνα
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Πώς θα διατηρήσετε καθαρά τα μπουφάν των παιδιών όλο τον Χειμώνα

November 13, 2018

author:

Parenting.gr

Πώς θα διατηρήσετε καθαρά τα μπουφάν των παιδιών όλο τον Χειμώνα

Μέρα με τη μέρα, όλο και πιο πολύ μπαίνουμε στον Χειμώνα. Οι θερμοκρασίες πέφτουν και τα μπουφάν βγαίνουν από τις ντουλάπες. Πώς διατηρούμε καθαρά τα μπουφάν και τα παλτό των παιδιών; Δεδομένου ότι είναι ρούχα απαραίτητα στην καθημερινότητα των παιδιών και τα οποία δεν είναι από εκείνα τα ρούχα που πλένονται τόσο τακτικά, ας δούμε πώς μπορούμε να τα διατηρήσουμε καθαρά όλον τον Χειμώνα!

-Η φροντίδα των πουπουλένιων μπουφάν

Είναι εκείνα τα αδιάβροχα χοντρά μπουφάν που όλα τα παιδιά αγαπούν. Άνετα, μοντέρνα και πολύ πολύ ζεστά, συνδυάζονται και με τα αθλητικά τους ρούχα αλλά και με τα άλλα casual ρούχα του σχολείου. Το καλό με αυτά τα μπουφάν είναι ότι πλένονται στο πλυντήριο και δεν χρειάζεται να τρέχετε κάθε τόσο στο καθαριστήριο. Φροντίστε κάθε δύο μέρες να τα κοιτάτε προσεκτικά για λεκέδες που θα περάσουν απαρατήρητοι από τα παιδιά σας. Μπορείτε να τους αφαιρέσετε εύκολα με τοπικό καθάρισμα, εφαρμόζοντας σε βρεγμένο ύφασμα λίγο υγρό απορρυπαντικό και τρίβοντας απαλά μέχρι να φύγει ο λεκές. Κάθε 15 μέρες μπορείτε για παράδειγμα το Σάββατο, να βάζετε το μπουφάν στο πλυντήριο σε μια μέση θερμοκρασία και σε πρόγραμμα λίγων στροφών για να μην τσαλακωθεί πολύ. Αφήστε το να στεγνώσει φυσικά απλώνοντάς το ή αν έχετε στεγνωτήριο, επιλέξτε ένα πρόγραμμα χαμηλών στροφών και χαμηλής θερμοκρασίας. Θα το πάρετε πίσω σαν καινούριο!

-Η περιποίηση των μάλλινων παλτό

Τα μάλλινα παλτό δεν είναι τόσο εύκολα στο καθάρισμά τους αλλά από την άλλη πλευρά, ποιο παιδί φορά καθημερινά μάλλινο παλτό; Αν πάλι το μικρό σας είναι τόσο σοφιστικέ (!) και καλόγουστο, αφαιρέστε τοπικά τους λεκέδες που δεν είναι εκτεταμένοι, με υγρό απορρυπαντικό για μάλλινα και λίγο νερό. Μην επιμείνετε με το τρίψιμο γιατί μπορεί να γδάρετε την επιφάνεια ή να δημιουργήσετε κόμπους. Και φυσικά, είναι προτιμότερο να φρεσκάρετε ένα μάλλινο παλτό στο καθαριστήριο και όχι στο σπίτι. Ακόμη κι αν καταφέρετε να το πλύνετε σωστά στο πλυντήριο, το στέγνωμά του είναι ένα θέμα. Σε καμία περίπτωση μην το βάλετε στο στεγνωτήριο, αφού κινδυνεύει να συρρικνωθεί.

-Οι fleece ζακέτες

Απαλές και αγαπημένες κυρίως των κοριτσιών που αγαπούν να τις φορούν μέσα από τα μπουφάν τους. Σε όμορφα χρώματα και συνήθως με κουκούλα! Τι κάνουμε όταν λερωθεί; Αρχικά, φροντίστε ώστε να αφαιρέσετε τον λεκέ με νερό και υγρό σαπούνι πριν ξεραθεί πάνω στο απαλό αυτό ύφασμα. Όταν θέλετε να πλύνετε μια fleece ζακέτα, τότε βάλτε την στο πλυντήριο με υγρό σαπούνι και μαλακτικό και όχι με σκόνη αφού είναι πολύ σκληρή για ένα τόσο απαλό ύφασμα. Προτιμήστε ένα πρόγραμμα με λίγες στροφές για να μην κάνει πολλές τσακίσεις στη ζακέτα και αναποδογυρίστε την πριν τη βάλετε στο πλυντήριο. Ο πιο σωστός τρόπος για να στεγνώσει, είναι το φυσικό στέγνωμα πάνω σε επίπεδη επιφάνεια. Μην την κρεμάσετε καθώς με το βάρος του νερού μπορεί να ξεχειλώσει. Αν πάλι, θέλετε να τη στεγνώσετε στο στεγνωτήριο, επιλέξτε χαμηλή θερμοκρασία.