Πώς θα απαλλαγείς από την υγρασία σε τοίχους του σπιτιού
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Πώς θα απαλλαγείς από την υγρασία σε τοίχους του σπιτιού

June 4, 2023

author:

Parenting.gr

Πώς θα απαλλαγείς από την υγρασία σε τοίχους του σπιτιού

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα σπίτια έρχονται αντιμέτωπα με το πρόβλημα της υγρασίας σε τοίχους του σπιτού. Ακόμα και σπίτια καινούργια, από τα οποία δεν περιμένεις να εμφανίσουν υγρασία τόσο γρήγορα. Η κλιματική αλλαγή αλλά και το γεγονός ότι οι μαζικές κατασκευές σπιτιών των προηγούμενων δεκαετιών, οδήγησε σε σπίτια με πρόχειρες λύσεις μόνωσης. Ακόμη, πολλά σπίτια δεν τα βλέπει ο ήλιος αφού οι γύρω κατασκευές είναι όλο και ψηλότερες. Τι κάνουμε όταν στο σπίτι παρατηρούμε μούχλα και υγρασία;

-Υγρασία σε τοίχους

Εμφανίζεται είτε ως σκάσιμο στον τοίχο –που δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε μόνοι σας αφού χρειάζεται τρίψιμο και άλλες παρεμβάσεις- είτε ως μούχλα. Στη δεύτερη περίπτωση χρειάζεται πολύ καλό καθάρισμα με ειδικό αντιμουχλικό απορρυπαντικό. Με μεγάλη προσοχή αφού πρόκειται για ιδιαίτερα δραστικό προϊόν. Σαπουνίστε καλά τον τοίχο φορώντας γάντια και ξεβγάλετε με καθαρό νερό και πανί. Στη συνέχεια θα πρέπει να αφήσετε την επιφάνεια να στεγνώσει καλά. Αν σε σύντομο χρονικό διάστημα εμφανίσει ξανά μούχλα, τότε θα πρέπει να βάψετε τον τοίχο με ειδικό χρώμα για την υγρασία.

Για να προλάβετε την υγρασία να εμφανιστεί ως μούχλα στο σπίτι, θα πρέπει να ελέγχετε πάντα τα επίπεδα της υγρασίας. Ο αφυγραντήρας από τη στιγμή που υπάρχει πρόβλημα, είναι απαραίτητος. Τα επίπεδα της υγρασίας στο σπίτι δεν πρέπει να ξεπερνούν το 60%.

Στα σημεία όπου έχετε παρατηρήσει έντονη υγρασία, όπως ντουλάπια ή γωνιές του σπιτιού που δεν αερίζονται καλά, θα πρέπει να βάλετε συλλέκτη υγρασίας. Θα δείτε πόσο γρήγορα θα γεμίζει νερό και σχεδόν δεν θα το πιστεύετε. Και φυσικά, δώστε χώρο στον φρέσκο αέρα. Συχνά δεν αρκεί να ανοίξουμε απλώς τα παράθυρα για να αερίσουμε το σπίτι. Αν μπροστά στα «επικίνδυνα» σημεία υπάρχουν έπιπλα, τότε κάτι πρέπει να αλλάξουμε στη διάταξη των επίπλων για να μην συμβάλλουμε και εμείς στη δημιουργία υγρασίας στο σπίτι.

Πηγή: athome.gr

Originally posted 2018-12-14 07:08:17.