Ποιο είναι το σωστό ντύσιμο για το παιδί όταν κάνει κρύο;

Ποιο είναι το σωστό ντύσιμο για το παιδί όταν κάνει κρύο;

May 20, 2023

author:

Parenting.gr

Ποιο είναι το σωστό ντύσιμο για το παιδί όταν κάνει κρύο;

Ο Χειμώνας είναι εδώ και μια από τις μεγαλύτερες αγωνίες της μαμάς είναι αν έχει ντύσει σωστά το παιδί της για το κρύο. Ειδικά όταν το παιδί έχει ξεκινήσει να βγαίνει έξω καθημερινά από το σπίτι για να πάει στον παιδικό σταθμό ή στο σχολείο. Τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες βγαίνουν από τη ζεστή αίθουσα για να παίξουν και να τρέξουν. Κάπως έτσι αρρωσταίνουν και τα περισσότερα –όταν δεν πρόκειται για ιώσεις- αφού ιδρωμένα καθώς είναι αλλάζουν περιβάλλον και θερμοκρασίες. Ας δούμε ποιο είναι το σωστό ντύσιμο για το παιδί όταν κάνει κρύο.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) έχει συγκεκριμένη οδηγία σχετικά με το ντύσιμο του παιδιού όταν η θερμοκρασία πέφτει.

1. Όταν κάνει κρύο, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, ο κανόνας επιβάλει το +1. Δηλαδή από όσα ρούχα φορά ένας ενήλικας, το παιδί πρέπει να φορέσει +1, δηλαδή 1 ακόμη.

2. Τα λίγα αλλά βαριά ρούχα δεν μπορούν να προστατεύσουν ένα παιδί από το κρύο. Η θερμότητα φεύγει ευκολότερα από ένα χοντρό ρούχο σε αντίθεση με τα πολλά και ελαφριά που δημιουργούν ένα στρώμα μόνωσης απαγορεύοντας στη θερμότητα να χαθεί.

3. Ξεκινήστε από μέσα προς τα έξω και ντύστε το παιδί με ένα ή δύο φανελάκια αναλόγως με το πόσο κρύο κάνει. Στη συνέχεια, φορέστε του το μπλουζάκι του ή το πουλοβεράκι του και μετά το μπουφάν του.

4. Τα άκρα του παιδιού πρέπει να είναι και αυτά προστατευμένα από το κρύο. Το παιδί πρέπει να φοράει ζεστές κάλτσες και γάντια. Απαραίτητα είναι το κασκόλ και ο σκούφος που προστατεύουν τα αυτιά και τον λαιμό του παιδιού.

Το κρύο δεν είναι λόγος για να μείνει ένα παιδί στο σπίτι, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ομοίως, και το να πούμε στο παιδί να μην βγει έξω στο διάλειμμα αλλά να καθίσει μέσα στην αίθουσα επειδή κάνει κρύο. Είναι λάθος. Η μόνιμη έκθεση σε κλειστούς χώρους μπορεί να είναι πιο επικίνδυνη λόγω των ιώσεων. Ένα παιδί που είναι σωστά ντυμένο πρέπει να βγει έξω στο κρύο και δεν πρόκειται να αρρωστήσει.

Originally posted 2018-11-29 09:56:04.