Ποια είναι τα καλύτερα μωρομάντιλα για το μωρό σας;
ΒΡΕΦΟΣ ΠΑΙΔΙ

Ποια είναι τα καλύτερα μωρομάντιλα για το μωρό σας;

June 8, 2022

author:

Parenting.gr

Ποια είναι τα καλύτερα μωρομάντιλα για το μωρό σας;

Οι ποικιλίες που θα βρείτε από μωρομάντιλα σήμερα είναι αμέτρητες. Με άρωμα ή χωρίς άρωμα, εξαιρετικά απαλά ή πιο απορροφητικά, συσκευασίες που ξαναγεμίζουν και πακέτα με όλα τα σχέδια που μπορείτε να φανταστείτε… από πεταλούδες μέχρι χαμομήλια και αλόες. Ποια όμως είναι εκείνα που πρέπει να τραβήξουν τη δική σας προσοχή;

-Μωρομάντιλα με ιστορία…

Στο μακρινό παρελθόν όπως καλά γνωρίζετε, όχι μόνο δεν υπήρχαν μωρομάντιλα αλλά ούτε καν πάνες. Τη δεκαετία του ’50 ωστόσο κάποια εταιρεία σκέφτηκε να κυκλοφορήσει τα πρώτα υγρά μαντιλάκια –όχι απαραίτητα για την καθαριότητα του μωρού- και τότε αρκετοί γονείς βρήκαν την ευκολία τους σε αυτά όταν έπρεπε να καθαρίσουν το μωρό τους ενώ βρίσκονταν μακριά από το σπίτι. Ωστόσο, η πρώτη φορά που κυκλοφόρησαν υγρά μαντιλάκια για μωρά –μωρομάντιλα δηλαδή- ήταν τη δεκαετία του ’80 και από τότε αποτελούν συνήθεια των γονέων που πρέπει να καθαρίσουν το μωρό τους στο δρόμο για παράδειγμα.

-Προτίμηση στα επώνυμα και με πιστοποιήσεις

Όταν έχει να κάνει με το μωρό, πρέπει να προσέχουμε τα πάντα. Συνεπώς, λέμε όχι σε μωρομάντιλα αμφιβόλου ποιότητας χωρίς πιστοποιήσεις, όσο ελκυστική και αν είναι η τιμή τους. Άσχετα με το αν η ποιότητά τους μοιάζει να είναι πολύ κοντά με εκείνη ενός επώνυμου προϊόντος, αν δεν γνωρίζετε στα σίγουρα την ασφάλεια του προϊόντος καλύτερα να μην ρισκάρετε το ευαίσθητο δερματάκι του μωρού σας.

-Με άρωμα ή χωρίς;

Πριν επιλέξετε το άρωμα εκείνο που σας αρέσει πολύ, εξετάστε το ενδεχόμενο το μωρό σας να είναι εξαιρετικά ευαίσθητο. Κάποια μωρά δεν μπορούν να αντέξουν το άρωμα όχι μόνο στο δερματάκι τους αλλά γενικότερα. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν το μωρό σας δεν έχει κάποια τέτοια ευαισθησία, μην προτιμήσετε ένα πολύ έντονο άρωμα. Μην ξεχνάτε ότι το μωρό σας θα κουβαλάει αυτή τη μυρωδιά και μπορεί να μην του αρέσει η έντασή της.

-Όχι μεγάλες συσκευασίες. Ναι στις πολλές και μικρές.

Μέσα στη μέρα πιθανόν να κάνετε υπερβολική κατανάλωση από μωρομάντιλα και να χρειάζεστε γενναίες ποσότητες. Ωστόσο, όσο πιο πολύ καιρό μένουν ανοιχτά τα μωρομάντιλα –από τη στιγμή που θα ανοίξετε το πακέτο και έπειτα- τόσο πιο εύκολα αφυδατώνονται. Θα πρέπει να προσέχετε ώστε να κλείνετε καλά τη συσκευασία για να διατηρούν την υγρασία τους. Και φυσικά είναι προτιμότερο να αγοράζετε προσφορές με πολλά και μικρά ή μεσαία πακέτα αντί για τεράστιες συσκευασίες που θα μένουν καιρό ανοιχτές μετά την πρώτη χρήση.

-Η υφή τους

Θα δοκιμάσετε πολλά μέχρι να καταλήξετε σε εκείνα τα μωρομάντιλα που λειτουργούν καλύτερα για το μωρό σας. Για κάποια βρέφη είναι κατάλληλα τα πιο απαλά ενώ άλλα είναι εντάξει με τα πιο χοντρά και απορροφητικά. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ξέρετε ότι τα μωρομάντιλα είναι λύση ανάγκης και δεν πρέπει να αποτελούν τον βασικό τρόπο καθαρισμού του μωρού σας. Το καλύτερο είναι να πλένετε το μωράκι σας.

Originally posted 2018-03-20 19:57:08.