Πώς να προστατέψεις το μωρό σου από το… χριστουγεννιάτικο δέντρο!
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Πώς να προστατέψεις το μωρό σου από το… χριστουγεννιάτικο δέντρο!

May 30, 2023

author:

Parenting.gr

Πώς να προστατέψεις το μωρό σου από το… χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Ναι, ο τίτλος από μόνος του μοιάζει κάπως μπερδεμένος. Πόσο πιθανό είναι να επιτεθεί ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο σε ένα μωρό; Το αντίστροφο όμως δεν αποκλείεται. Το μωρό σου είναι περίεργο για όλα και αυτό το ξέρεις καλύτερα από εμάς. Θέλει να πιάσει, να μυρίσει και να δοκιμάσει τα πάντα στην προσπάθειά του να καταλάβει τον κόσμο. Κάπως έτσι, δεν αποκλείεται να πιάσει ένα στολίδι του δέντρου έτσι ελκυστικά λαμπερό όπως είναι και τραβώντας το να πέσει πάνω του ολόκληρο το δέντρο. Ή να τραβήξει τα φωτάκια που είναι στο ρεύμα. Ξέρουμε πως ούτε να το σκέφτεσαι δεν αντέχεις –ούτε εμείς!- και γι’ αυτό αναζητήσαμε τρόπους προστασίας του μωρού από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Από τη στιγμή που το μωράκι μπουσουλάει, είναι απαραίτητο να το προστατέψεις από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μόλις πριν από λίγες μέρες, αναφέραμε την ιδέα που είχε μια μαμά για ένα εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, ασφαλές για σπίτια με μωρό!

Πώς να ασφαλίσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο για να προστατέψεις το μωρό σου

1. Δοκίμασε να περιφράξεις το δέντρο με τα ειδικά κάγκελα για μωρά, όπως αυτά που βάζουμε στις σκάλες και σε άλλα επικίνδυνα σημεία στο σπίτι. Τοποθέτησέ τα περιμετρικά του δέντρου και σε όσο γίνεται μεγαλύτερη απόσταση από το ίδιο το δέντρο.

2. Δεν έχει νόημα να τοποθετήσεις το δέντρο ψηλά, όπως για παράδειγμα πάνω σε ένα τραπεζάκι, αν το τραπεζάκι δεν είναι στέρεο. Ποιος είπε ότι το μωρό δεν θα προσπαθήσει να ανέβει στο τραπεζάκι για να φτάσει το δέντρο; Πιθανόν η λύση αυτή να είναι και ακόμα πιο επικίνδυνη αφού το μωρό κινδυνεύει και από πτώση και από το να πέσει το δέντρο πάνω του.

3. Εγκλώβισε το χριστουγεννιάτικο δέντρο πίσω από καναπέδες. Δεν είναι ίσως η διακόσμηση που ιδανικά έχεις στο μυαλό σου αλλά προκειμένου να μην κινδυνεύσει το μωρό σου αξίζει αυτή η αλλαγή. Στόλισε το δέντρο κανονικά και τοποθέτησέ το πίσω από έναν καναπέ χωρίς βεβαίως να αφήσεις ανοιχτή πρόσβαση στο μωρό για να περάσει.

4. Σε κάθε περίπτωση απόφυγε τα πολύ μικρά στολίδια και τα λαμπάκια που μπαίνουν στην πρίζα. Μπορεί σήμερα να μην έχεις το τέλειο χριστουγεννιάτικο δέντρο, όμως έχεις το μωρό σου και όταν αυτό θα μεγαλώσει να βγάλεις τα απωθημένα σου στο δέντρο αφού το παιδί απλά θα αδιαφορεί για αυτό! Υπομονή ως τότε!

Originally posted 2018-12-10 16:28:24.