Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Είμαι αυστηρή στον θηλασμό και στο τσιγάρο. Αν θες να καπνίσεις μην θηλάσεις»
Επικαιρότητα

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Είμαι αυστηρή στον θηλασμό και στο τσιγάρο. Αν θες να καπνίσεις μην θηλάσεις»

January 21, 2023

author:

Parenting.gr

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Είμαι αυστηρή στον θηλασμό και στο τσιγάρο. Αν θες να καπνίσεις μην θηλάσεις»

Η ηθοποιός Πηνελόπη Αναστασοπούλου διανύει τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης της. Σε λίγο καιρό θα κρατά στην αγκαλιά της το δεύτερο κοριτσάκι της. Η δημοφιλής ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό Down Town για τη μητρότητα και για τις αλλαγές που επέβαλε στον εαυτό της προκειμένου να γίνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Ερωτηθείσα για το αν με την εγκυμοσύνη της στα 42 της χρόνια περνά μήνυμα σε όσους υποστηρίζουν ότι δύσκολα μια γυναίκα μετά τα 40 μπορεί να αποκτήσει παιδί, η ηθοποιός απάντησε: «Είναι αλήθεια πως είναι πιο δύσκολο για μια γυναίκα μετά τα 40 να μείνει έγκυος, γιατί όσο μεγαλώσει ένας -οργανισμός φθίνουν κάποια πράγματα στη γονιμότητα. Αλλά εγώ είμαι ένας άνθρωπος που, όπως λέει ο γιατρός μου, «οι εξετάσεις σου δείχνουν ότι είσαι 20 χρονών στο σώμα». Επειδή ήθελα πολύ να μείνω έγκυος, σταμάτησα να πίνω αλκοόλ, να καπνίζω, να τρώω επεξεργασμένα τρόφιμα.»

Στο θέμα του θηλασμού η Πηνελόπη Αναστασοπούλου είχε σχολιαστεί έντονα στο παρελθόν για το γεγονός ότι θήλασε για 2 χρόνια την κόρη της. Η απάντησή της μας κάνει να της βγάλουμε για μια ακόμη φορά το καπέλο!

«Η αλήθεια είναι ότι με τη Λυδία δεν ήξερα πολλά πράγματα και δεν είχα και τρόπο να σταματήσω τον θηλασμό νωρίτερα. Τη θήλαζα για δύο χρόνια. Γενικά, δεν θέλω να δίνω συμβουλές σε τέτοια πράγματα. Γιατί λες κάτι και πολλές φορές παίρνουν τα λόγια σου μετά και τα κρίνει καθένας όπως νομίζει. Θα ήθελα όμως να θηλάσω και την Ηλέκτρα έναν χρόνο το maximum για να είμαι και εγώ ευτυχισμένη και να έχει πάρει και εκείνη όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Δεν ήταν όμως, υπερβολή. Και παραπάνω να τη θήλαζα, πάλι δεν θα ήταν υπερβολή, γιατί υπάρχει και ένα συναισθηματικό δέσιμο του παιδιού με τη μητέρα. Εγώ, ας πούμε, όταν είχα τη Λυδία έλειπα πολύ από το σπίτι λόγω δουλειάς. Η ώρα του θηλασμού, λοιπόν ήταν η ώρα μας. Καθένας κάνει ό,τι πιστεύει καλύτερο για το παιδί του και για τον εαυτό του. Όπως μια γυναίκα που αποφασίζει να μη θηλάσει γιατί δεν θέλει ή γιατί καταπιέζεται ψυχικά και σωματικά. Για εμένα είναι πολύ καλύτερο αυτό από το να καταπιέζεσαι γιατί το παιδί σου δεν παίρνει το σωστό γάλα. Αν εγώ δεν είμαι καλά ψυχολογικά, τότε και το γάλα μου δεν θα είναι καλό. Οπότε, χίλιες φορές καλύτερα να μη θηλάσω. Αυστηρή είμαι στον θηλασμό και στο τσιγάρο. Αν θες να καπνίσεις γιατί αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα, κάν’ το αλλά δεν χρειάζεται να το μεταφέρεις αυτό στο παιδί σου. Μην το θηλάσεις.»

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Down Town.

Originally posted 2018-10-07 17:54:06.