Πανελλήνιες εξετάσεις: νέο σύστημα τον Ιούνιο του 2020 χωρίς Λατινικά
Επικαιρότητα

Πανελλήνιες εξετάσεις: νέο σύστημα τον Ιούνιο του 2020 χωρίς Λατινικά

September 3, 2018

author:

Parenting.gr

Πανελλήνιες εξετάσεις: νέο σύστημα τον Ιούνιο του 2020 χωρίς Λατινικά

Την αλλαγή του συστήματος των Πανελληνίων εξετάσεων ανακοίνωσε σήμερα 3/9 ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε. Μία από τις πρώτες και πιο αισθητές αλλαγές είναι η κατάργηση των Λατινικών και η εισαγωγή της Κοινωνιολογίας. Στα υποχρεωτικά μαθήματα που ορίζονται ανάλογα με την κατεύθυνση που θα επιλέξει ο υποψήφιος, ανήκουν τα Αρχαία, η Ιστορία, η Φυσική, η Βιολογία και τα Μαθηματικά.

Οι ομάδες προσανατολισμού θα είναι 4 και όχι 3 ενώ προβλέπεται και η δημιουργία σχολών ελεύθερης πρόσβασης. Στις αλλαγές που ανακοίνωσε ο υπουργός, προβλέπεται και η κατάθεση του μηχανογραφικού πριν ο μαθητής εισαχθεί στην Γ’ Λυκείου. «Θέλουμε στη Β Λυκείου να ολοκληρώνονται οι εγκύκλιες σπουδές και η Γ’ Λυκείου να αποκτήσει χαρακτήρα προπαρασκευαστικής τάξης για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», είπε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.

Άλλες αλλαγές που θα δρομολογηθούν είναι η υποχρεωτική παρακολούθηση για 6 ώρες του μαθήματος της Γλώσσας και Γραμματείας, των Θρησκευτικών για 1 ώρα και της Φυσικής Αγωγής για 2 ώρες στα ΓΕΛ. Οι μαθητές των ΓΕΛ θα έχουν 2 ακόμη ώρες για μαθήματα επιλογής όπου περιλαμβάνονται θα αυτά που συγκαταλέγονται στα ειδικά μαθήματα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι γραπτές εξετάσεις από τις αλλαγές στο σύστημα και μετά, θα γίνονται σε 4 εξάωρα.