Παιδί και ταξίδι με το αεροπλάνο: όλα όσα πρέπει να ξέρετε
ΠΑΙΔΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Παιδί και ταξίδι με το αεροπλάνο: όλα όσα πρέπει να ξέρετε

September 18, 2022

author:

Parenting.gr

Παιδί και ταξίδι με το αεροπλάνο: όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν και πολλοί γονείς θα βρεθούν στον προορισμό των καλοκαιρινών του διακοπών αεροπορικώς. Πόσο εύκολο μπορεί να γίνει το ταξίδι με αεροπλάνο για ένα παιδί; Πώς αντιμετωπίζεται η ανησυχία του και πώς το κρατάμε απασχολημένο ώστε και να μην ενοχλεί τους γύρω του αλλά και να αισθάνεται άνετα;

-Καθώς ετοιμάζεστε για το ταξίδι με το αεροπλάνο, φροντίστε στην αποσκευή που μπορείτε να πάρετε μαζί σας μέσα στο αεροπλάνο να έχετε πολλά πράγματα από αυτά που συνήθως κρατούν το παιδί σας απασχολημένο. Τα αγαπημένα του παιχνίδια, κάποιο βιβλίο που του αρέσει να διαβάζει ή που του αρέσει εσείς να του διαβάζετε.

-Μην παραλείψετε να πάρετε μαζί σας πράγματα που κάνουν το παιδί να νιώθει άνετα. Το κουβερτάκι του για παράδειγμα ή το κουκλάκι που παίρνει αγκαλιά για να κοιμηθεί. Είναι πολύ πιθανό και το ίδιο το παιδί να θέλει να κοιμηθεί μέσα στο αεροπλάνο αλλά να μην μπορεί επειδή του λείπει η ρουτίνα του.

-Κάντε τους τη χάρη μόνο για το ταξίδι και πείτε να στο ηλεκτρονικό παιχνίδι τους. Τα μεγαλύτερα παιδιά θα παρηγορηθούν σημαντικά μ’ αυτό κατά τη διάρκεια της πτήσης. Εξαφανίστε το μετά. Αφού, δηλαδή φτάσετε στον προορισμό σας.

-Φροντίστε να μην ταξιδεύσετε σε ώρα μεγάλης αιχμής για το αεροδρόμιο. Το παιδί μπορεί να κουραστεί στην αναμονή ή να σαστίσει με τον πολύ κόσμο. Κάντε το πιο απλό, γιατί αν το παιδί μπει με γκρίνια μέσα στο αεροπλάνο, δεν θα απαλλαγείτε εύκολα από αυτήν!

-Στην περίπτωση που πηγαίνετε αρκετά μακριά με αποτέλεσμα να πρέπει να αλλάξετε αεροπλάνο κάπου στη μέση, φροντίστε να προσαρμόσετε όλο το ταξίδι στο πρόγραμμα του παιδιού ειδικά αν το παιδί είναι ακόμα πολύ μικρό. Σεβαστείτε τη ρουτίνα του, τις ώρες που κοιμάται ή τρώει για να μην το βγάλετε πολύ έξω από το πρόγραμμά του.

-Αν το κρίνετε απαραίτητο μιλήστε με τον παιδίατρό σας σχετικά με το αν είναι απαραίτητο να δώσετε κάποιο φάρμακο στο παιδί σας για να μην ζαλιστεί. Μην το αποφασίσετε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ή επειδή σας το πρότεινε κάποια άλλη μαμά στο αεροπλάνο. Οπλιστείτε με υπομονή αφού τα κακεντρεχή βλέμματα όλων εκείνων που δυσανασχετούν με ένα μωρό που κλαίει μέσα στο αεροπλάνο δεν θα λείψουν. Μωρό είναι! Τι να κάνουμε! Περισσότερο δικό τους πρόβλημα κατανόησης και λιγότερο δικό σας!

Originally posted 2018-07-08 19:04:58.