Οριζόντιες δράσεις για το παιδί προανήγγειλε η Θεανώ Φωτίου
Uncategorized

Οριζόντιες δράσεις για το παιδί προανήγγειλε η Θεανώ Φωτίου

March 28, 2018

author:

Parenting.gr

Οριζόντιες δράσεις για το παιδί προανήγγειλε η Θεανώ Φωτίου

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου έκανε λόγο για σύνολο οριζόντιων δράσεων για το παιδί μέσα στο 2018. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός, οι δράσεις αυτές δεν αφορούν μόνο το κακοποιημένο, ιδρυματοποιημένο παιδί αλλά και το ΑμεΑ και όλα τα παιδιά. Τόνισε δε, ότι το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι πολυπαραγοντικό θέμα που πρέπει να απλοποιηθεί.

«Δημογραφικό πρόβλημα έχουν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλην της Γερμανίας και της Γαλλίας», είπε η κυρία Φωτίου, αναφέροντας ότι μελετώνται τα συστήματά τους ενώ όπως είπε οι Γάλλοι διαθέτουν 24 ώρες δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς και έχουν μια σειρά παροχών για τη μητρότητα και το παιδί τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Όπως μάλιστα, υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός, σημασία για το παιδί έχουν οι υπηρεσίες και όχι τόσο τα επιδόματα.

Αυτά που προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός μεταξύ άλλων μοιάζουν με ευχής έργον αφού έκανε λόγο για τη δημιουργία 400 νέων βρεφονηπιακών σταθμών, ενώ το 2019 και 2020 θα δημιουργηθούν 1800 νέες δομές για 165.000 παιδιά, αναφέροντας ότι δεν πρόκειται στην πραγματικότητα για νέα κτίρια αλλά για κτίρια που έχουν οι Δήμοι και τα οποία θα μετατραπούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Τέλος, σχετικά με το νέο σχέδιο Νόμου για τις υιοθεσίες, η κυρία Φωτίου ανέφερε ότι πρόκειται να ψηφιστεί μετά το Πάσχα.