Όλα όσα θα χρειαστείς για το νεογέννητο μωρό σου
SHOPPING ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Όλα όσα θα χρειαστείς για το νεογέννητο μωρό σου

May 16, 2023

author:

Parenting.gr

Όλα όσα θα χρειαστείς για το νεογέννητο μωρό σου

Η άφιξη του νεογέννητου συνεπάγεται πολλές αγορές. Μια νέα ζωή, ένα μικροσκοπικό ανθρωπάκι που έχει τις δικές του ανάγκες. Δεν είναι μόνο όλα εκείνα που θα συνθέσουν το δικό του δωμάτιο, ούτε φυσικά μόνο τα ρούχα του και τα μπιμπερό. Το νεογέννητο μωρό σου χρειάζεται πολλά ακόμη πράγματα στην καθημερινότητά του. Ας δούμε τι θα χρειαστείτε για το νεογέννητο μωράκι σας.

-Τα έπιπλα για το υπνοδωμάτιό του

Το πρώτο που θα χρειαστείτε είναι η κούνια του. Μπορείτε να επιλέξετε μια κλασική κούνια με κάγκελα ασφαλείας αλλά υπάρχει και η επιλογή της κούνιας που μετατρέπεται αργότερα σε παιδικό κρεβάτι. Θα χρειαστείτε μια συρταριέρα με αλλαξιέρα προκειμένου να αποθηκεύετε σε αυτήν τα ρούχα του αλλά και να έχετε έναν συγκεκριμένο χώρο για να το αλλάζετε. Καλό είναι δίπλα σας να υπάρχουν όλα όσα χρειάζονται για το άλλαγμα του μωρού αφού απαγορεύεται να το αφήσετε μόνο του για να πάρετε κάτι που χρειάζεστε. Ούτε για λίγα δευτερόλεπτα.

Θα χρειαστείτε ακόμη μια πολυθρόνα στην οποία θα κάθεστε εσείς για να το θηλάσετε αναπαυτικά. Αν υπάρχει χώρος, καλό είναι η πολυθρόνα αυτή να βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο του μωρού όπου είναι εξασφαλισμένη η γαλήνη και η ηρεμία. Πολύ σημαντικοί παράγοντες για την ανάπτυξη του βρέφους και για τον δεσμό που αναπτύσσετε μαζί του κατά τον θηλασμό.

-Καροτσάκι, relax, καθισματάκι αυτοκινήτου

Η ασφάλεια του βρέφους είναι πολύ σημαντική όπως αντιλαμβάνεστε. Για τη μεταφορά του στις βόλτες σας με το αυτοκίνητο, από την πρώτη κιόλας μέρα είναι σημαντικό να έχετε ένα καθισματάκι αυτοκινήτου. Ακόμη, για τις πρώτες του μετακινήσεις θα χρειαστείτε ένα relax, το οποίο θα σας είναι χρήσιμο και στο σπίτι. Και φυσικά το καροτσάκι για τους περιπάτους σας μαζί του, είναι απολύτως απαραίτητο.

-Ρουχαλάκια

Τα βρέφη έχουν ανάγκη από πολλές αλλαξιές ρούχα από αυτά που είναι βαμβακερά και άνετα. Μην επενδύσετε σε πολλά ρουχαλάκια εξόδου –όσο μεγάλη και αν είναι η πρόκληση αφού είναι όλα τους υπέροχα- αφού τα βρέφη μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και σίγουρα τα περισσότερα από αυτά θα τα φορέσει ελάχιστα. Τον πρώτο καιρό τα νεογέννητα αποφεύγουν τις δημόσιες εμφανίσεις! Τα βαμβακερά φορμάκια με άνοιγμα ανάμεσα στα ποδαράκια, είναι ό,τι χρειάζεστε για να είναι σωστά ντυμένο το μωράκι σας και να το αλλάζετε εύκολα.

-Μπιμπερό, θηλές και θήλαστρο

Ο θηλασμός είναι απαραίτητος τουλάχιστον για τους πρώτους 6 μήνες της ζωής του βρέφους. Η επιστροφή σας όμως στην εργασία σας μπορεί να κάνει αναγκαία την αποθήκευση του μητρικού γάλακτος. Προμηθευτείτε ένα θήλαστρο και όλο τον εξοπλισμό για την αποθήκευση. Θα χρειαστείτε ακόμη κάποια μπιμπερό καθώς και τις θηλές τους.

-Άλλα απαραίτητα πράγματα που θα χρειαστείτε

Θα χρειαστείτε αποστειρωμένες γάζες για την περιποίηση του ομφαλού του βρέφους με καθαρό οινόπνευμα. Ακόμη, θα χρειαστείτε ένα ειδικό ψαλιδάκι νυχιών. Τα νύχια τους μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και παρότι μαλακά, μπορούν να γρατζουνιστούν από αυτά. Μην παραλείψετε μπατονέτες για τον καθαρισμό των αυτιών τους, αμπούλες με φυσιολογικό νερό και συσκευή ρινικής απόφραξης για τον καθαρισμό της μυτούλας. Εννοείται πως θα χρειαστείτε πάνες –πολλές μάλιστα!- καθώς και βρεφικό σαμπουάν, αφρόλουτρο, πούδρα, κρέμα συγκάματος, φυσικά σφουγγαράκια, μωρομάντιλα, πετσέτες. Τέλος, καλό είναι να έχετε ένα θερμόμετρο για να γνωρίζετε τις συνθήκες στον χώρο όπου βρίσκεται το μωρό σας αλλά και θερμόμετρο σώματος αφού θα πρέπει να γνωρίζετε καθημερινά τη θερμοκρασία του μωρού σας.

Originally posted 2018-11-27 09:42:29.