Όλα όσα δεν πρέπει να πείτε στην έγκυο που έχει “περάσει” τις μέρες της
ΤΟΚΕΤΟΣ

Όλα όσα δεν πρέπει να πείτε στην έγκυο που έχει “περάσει” τις μέρες της

June 7, 2020

author:

Parenting.gr

Όλα όσα δεν πρέπει να πείτε στην έγκυο που έχει “περάσει” τις μέρες της

Στην χώρα μας δεν είναι κάτι πολύ κοινό αφού μεγάλο ποσοστό γυναικών γεννά προγραμματισμένα. Είτε με πρόκληση τοκετού είτε με προγραμματισμένη καισαρική τομή. Υπάρχουν όμως και εκείνες οι γυναίκες που θέλουν να συμβαδίσουν με τη φύση –εφόσον βεβαίως δεν συντρέχουν άλλοι ιατρικοί λόγοι-. Τι γίνεται όταν περάσουν την ημερομηνία που περίμεναν ότι θα γεννήσουν; Τι γίνεται δηλαδή όταν όχι μόνο μπαίνουν στις μέρες τους αλλά τις περνούν κιόλας; Η αγωνία κορυφώνεται και γι’ αυτό δείτε όλα όσα δεν πρέπει με τίποτα να τους πείτε.

-Μα, η κοιλιά σου είναι πάρα πολύ μεγάλη και τα πόδια σου πρησμένα…

Ναι, προφανώς και τελευταίες ώρες θα είναι σε μια τέτοια κατάσταση η έγκυος αλλά αυτό δεν σημαίνει και ότι πρέπει να της το επισημάνετε. Το ζει και το ξέρει καλύτερα από εσάς. Αν της πείτε κάτι τέτοιο το μόνο που καταφέρνετε είναι να την αγχώσετε ακόμα περισσότερο και να της βάλετε στο μυαλό ότι κάτι δεν πάει καλά με το μωρό της.

-Είσαι σίγουρη ότι δεν είναι δίδυμα;

Ναι, είναι σίγουρη. Οι εξετάσεις που κάνει σήμερα μια έγκυος γυναίκα είναι τόσο πολλές και τόσο συχνές που δεν υπάρχει περίπτωση να μεγαλώνει μέσα της ένα ακόμη μωρό και να μην έχει γίνει αυτό αντιληπτό σε καμία από τις εξετάσεις. Είναι αστεία η ερώτησή σας γι’ αυτό ούτε για πλάκα να μην την κάνετε.

-Έχεις προσπαθήσει;

Να προσπαθήσει τι ακριβώς; Να προκαλέσει τον τοκετό της; Όχι, και πολύ καλά έχει πράξει! Θα ήταν επικίνδυνη οποιαδήποτε παρέμβαση εκ μέρους της.

-Ο πλακούντας δεν έχει ημερομηνία λήξης;

Χμ… όχι, ο πλακούντας δεν έχει ημερομηνία λήξης όπως δεν έχουν τα ζωτικά μας όργανα, τα νύχια μας και τα μαλλιά μας. Ο πλακούντας κάνει τη δουλειά του και αν συμβαίνει κάτι λάθος μαζί του, να είστε σίγουροι ότι ο γιατρός θα το διαπιστώσει και θα πράξει αναλόγως.

-Όταν ήμουν εγώ έγκυος…

Δεν την αφορά. Θα το ακούσει ως μια ακόμα πληροφορία. Κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική σας δακτυλικό αποτύπωμα. Αν, λοιπόν, έχετε μια δυσάρεστη εμπειρία να της αφηγηθείτε μην το κάνετε. Αν πάλι έχετε μια ευχάριστη εμπειρία να της αφηγηθείτε ας είναι στη λογική «όλα θα πάνε καλά, μην αγχώνεσαι» και όχι στον αντίποδα «τι κρίμα που με εσένα δεν συμβαίνει το ίδιο…».

Πηγή: Toketos.gr 

Originally posted 2018-03-19 15:21:19.