Όλα εκείνα που ο μπαμπάς κάνει καλύτερα από τη μαμά
ΜΠΑΜΠΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Όλα εκείνα που ο μπαμπάς κάνει καλύτερα από τη μαμά

January 24, 2018

author:

Parenting.gr

Όλα εκείνα που ο μπαμπάς κάνει καλύτερα από τη μαμά

Δεν είναι ζήτημα ανταγωνισμού και όχι το κείμενο δεν γράφεται από άνδρα. Υπάρχουν όμως τόσα πολλά που ο μπαμπάς κάνει καλύτερα από τη μαμά, που θα ήταν άδικο να μην του τα αναγνωρίσουμε! Για αρχή ας αποδεχθούμε πως είναι ρόλοι όχι αντίθετοι αλλά διαφορετικοί και έτσι πρέπει να είναι. Ας μην ξεχνάμε, πως άλλο πράγμα πρέπει να είναι η μητρική φιγούρα, το μητρικό πρότυπο στο σπίτι και άλλο το πατρικό. Ας βάλουμε κάτω από μεγεθυντικό όλα εκείνα που ο μπαμπάς κάνει καλύτερα από τη μαμά.

-Η διαχείριση σε χτυπήματα και πληγές
Όταν το παιδί χτυπάει, η μητέρα συνήθως είναι εκείνη που χάνει την ψυχραιμία της. Ο μπαμπάς είναι πιο «στα πόδια του»… Θα περιποιηθεί την πληγή και… θα λιποθυμήσει αργότερα. Πέρα από την πλάκα πάντως, συνήθως ο μπαμπάς είναι εκείνος που καθησυχάζει το παιδί ώστε να καταφέρουν να δουν τη σοβαρότητα του χτυπήματος και να αποφασίσουν πώς πρέπει να το διαχειριστούν.

-Να διαβάζει παραμύθια και να είναι πειστικός
Ο μπαμπάς είναι σπουδαίος στα παραμύθια! Η μαμά δεν τον φτάνει με τίποτα στη μίμηση φωνών ζώων ή στο πώς τσαλακώνεται για να ενσαρκώσει ρόλους. Λέγεται μάλιστα σύμφωνα με έρευνες, πως όσο πιο πολύ ασχολείται ο μπαμπάς με την ανάγνωση παραμυθιών στο παιδί ή με το κουκλοθέατρο και τα άλλα παιχνίδια, τόσο καλύτερες επιδόσεις παρουσιάζει το παιδί στο σχολείο.

-Ο μπαμπάς παίζει πολύ σκληρό παιχνίδι
Άλλες οι αντοχές του μπαμπά. Ο μπαμπάς θα λιώσει το παιδί στο παιχνίδι. Θα αφήσει το παιδί να τον ρίξει κάτω και να τον πατάει με τις ώρες. Κάτι που η μαμά δεν θα έβρισκε και τόσο αστείο. Σαφώς, ο μπαμπάς είναι εκείνος που κάνει τα καλύτερα «αεροπλανικά». Πιο σωστά, ο μπαμπάς κάνει «αεροπλανικά»… Η μαμά κρατάει την ανάσα της μέχρι να τελειώσουν.

-Αχ, οι ώμοι του μπαμπά!
Ο μπαμπάς θα περπατήσει χιλιόμετρα με το παιδί στους ώμους τους. Ο μπαμπάς είναι εκείνος που δίνει στο παιδί το πρώτο πιο μαγικό του θέαμα. Να βλέπει τον κόσμο από ψηλά δηλαδή!

-Οι κρυψώνες του μπαμπά…
Είναι και λίγο χαζούλης αφού στα εύκολα παιχνίδια, όπως είναι το κρυφτό, μπορεί να κρυφτεί πίσω από την χαρτοπετσέτα. Δεν το κάνει για να χάσει! Το κάνει για να ακούσει τα τρανταχτά γέλια του παιδιού του!

-Με τον μπαμπά για κάμπιες…
Ο μπαμπάς θα βάλει στην παλάμη του παιδιού την ευαίσθητη κάμπια για να του πει πώς αυτή θα μεταμορφωθεί σε πεταλούδα! Ο μπαμπάς θα πιάσει από την ουρίτσα το σαμιαμίδι, για να δείξει στο παιδί πόσο διάφανο είναι στο φως αυτό το άκακο πλάσμα. Η μαμά θα ουρλιάξει και θα κρυφτεί οπουδήποτε ή θα ανέβει πάνω στο δέντρο…

-Διακοπές χωρίς τα παιδιά…
Η μαμά δυσκολεύεται πολύ να αφήσει τα παιδιά έστω για 24 ώρες. Ο μπαμπάς είναι εκείνος που θα κανονίσει το διήμερο μακριά από το σπίτι και όλα τα άλλα σχετικά με τη φροντίδα των παιδιών όσο οι δυο τους θα λείπουν…