Οικογενειακό ταξίδι με το αυτοκίνητο: τι πρέπει να προσέξετε
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Οικογενειακό ταξίδι με το αυτοκίνητο: τι πρέπει να προσέξετε

July 20, 2022

author:

Parenting.gr

Οικογενειακό ταξίδι με το αυτοκίνητο: τι πρέπει να προσέξετε

Οι οικογενειακές αποδράσεις οδικώς είναι ό,τι καλύτερο για να δημιουργήσουμε αναμνήσεις στα παιδιά και να ισχυροποιήσουμε τους δεσμούς μας σαν οικογένεια. Το ταξίδι με το αυτοκίνητο μπορεί να είναι ένας κοντινός προορισμός για να χαλαρώσουμε λιγάκι ή κάτι πιο μακρινό… για να χαλαρώσουμε περισσότερο. Πόσο έτοιμοι είμαστε όμως για κάτι τέτοιο; Ετοιμασίες για ένα οικογενειακό ταξίδι δεν είναι μόνο οι βαλίτσες οι τα πράγματα που θα πάρουμε μαζί μας για να κρατήσουμε απασχολημένα τα παιδιά μας στη διαδρομή. Μέσα στις ετοιμασίες περιλαμβάνεται και η κατάσταση του αυτοκινήτου που θα πάει στον προορισμό μας και από το οποίο εξαρτάται η ασφάλειά μας…

-Ενημερωθείτε για τις συνθήκες που επικρατούν εκεί που πηγαίνετε

Πριν ξεκινήσετε οδικώς για τον προορισμό σας, ενημερωθείτε για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε. Έχει επικίνδυνες στροφές; Το οδόστρωμα πώς είναι; Μήπως υπάρχουν σημεία στα οποία θα ήταν επικίνδυνο να περάσετε με το δικό σας όχημα; Ακόμη, σημειώστε σε ποια σημεία υπάρχει βενζινάδικο. Προφανώς και θα πρέπει να ξεκινήσετε με το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου σας γεμάτο, όμως τα βενζινάδικα δεν μας εξυπηρετούν μόνο σε αυτό. Μπορεί για κάποιο λόγο στη διάρκεια της διαδρομής να πρέπει να ελέγξετε τον αέρα στα λάστιχά σας. Ακόμη, μην παραλείψετε να ενημερωθείτε για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή ή που θα σας βρουν ενώ είστε καθ΄οδόν. Ενημερωθείτε από το δελτίο καιρού για την πιθανότητα έντονων βροχοπτώσεων και αν ταξιδεύετε Χειμώνα, ενημερωθείτε για το ενδεχόμενο να χρειαστείτε αλυσίδες.

-Η κατάσταση του αυτοκινήτου

Η κατάσταση του αυτοκινήτου είναι το Α και το Ω όταν πρόκειται με αυτό να μεταφέρουμε κάπου την οικογένειά μας. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να έχετε υπόψιν πάντα ακόμα και αν οι διαδρομές σας είναι των 10 λεπτών. Στην περίπτωση του ταξιδιού όμως, θα πρέπει νωρίτερα να έχετε κάνει έναν σοβαρό τεχνικό έλεγχο στο αυτοκίνητό σας. Σε τι κατάσταση είναι τα ελαστικά του; Ακόμη κι αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει πολύ αυτό το αυτοκίνητο και άρα τα ελαστικά του δεν μοιάζουν να είναι φθαρμένα, αν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους –Ναι, και τα ελαστικά έχουν ημερομηνία λήξης- πιθανότατα να έχουν ξεραθεί και αυτό τα κάνει εξαιρετικά επικίνδυνα στον δρόμο. Στο ταξίδι, οδηγούμε με μεγαλύτερες ταχύτητες εφόσον βρισκόμαστε σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, σε σχέση με την οδήγηση στην πόλη. Η μεγάλη ταχύτητα σε συνδυασμό με τα ακατάλληλα λάστιχα, όπως αντιλαμβάνεστε είναι κακός, εξαιρετικά κακός συνδυασμός.

Η καλή κατάσταση του αυτοκινήτου όμως εξαρτάται και από το service του, το οποίο δεν θα πρέπει να παραμελούμε. Λένε ότι για να σου φερθεί με σεβασμό το αυτοκίνητο, πρέπει νωρίτερα να του φερθείς με σεβασμό και εσύ. Μια ξαφνική μηχανική βλάβη όχι μόνο θα χαλάσει τη διάθεση της οικογένειάς σας αλλά πιθανόν να τη βάλει και σε κίνδυνο. Έρευνες έχουν δείξει ότι πολλά από τα ατυχήματα θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αν τα εμπλεκόμενα οχήματα ήταν καλύτερα συντηρημένα. Το service του αυτοκινήτου δεν γίνεται μόνο για να έχουμε ένα αυτοκίνητο καλά συντηρημένο αλλά και για να ενημερωθούμε για βλάβες που επίκεινται και πρέπει να διορθωθούν άμεσα.

Μάλιστα, αν το αυτοκίνητό σας είναι leasing υπάρχουν εταιρείες που ενδιαφέρονται για την εμπειρία που θα βιώσετε εσείς και η οικογένειά σας και θέλουν να είναι η καλύτερη! Πώς προνοούν για αυτό; Απλοποιώντας τη διαδικασία του service και της αντικατάστασης των ελαστικών του αυτοκινήτου σας. Η Hertz με την υπηρεσία OnLine ραντεβού, σας δίνει τη δυνατότητα να κανονίσετε το service του αυτοκινήτου σας χωρίς να πρέπει να αποθηκεύετε τηλεφωνικούς αριθμούς συνεργείων σε χαρτάκια που μπορεί να σκίσουν ή να πετάξουν τα παιδιά. Μπαίνοντας στη διεύθυνση: https://service.hertz.gr/?_ga=2.201845336.836066267.1523863171-1546119894.1523863171 μπορείτε εύκολα να προγραμματίσετε το ραντεβού για το service του αυτοκινήτου σας. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να θυμόσαστε τον Αριθμό Κυκλοφορίας του Αυτοκινήτου και να επιλέξετε το σημείο που σας εξυπηρετεί, την ημερομηνία και την ώρα που λειτουργούν καλύτερα για εσάς και τις υποχρεώσεις σας.

Originally posted 2018-04-21 17:07:26.