«Οι χρωματιστοί φακοί επαφής τύφλωσαν την 11χρονη κόρη μου»
Επικαιρότητα

«Οι χρωματιστοί φακοί επαφής τύφλωσαν την 11χρονη κόρη μου»

October 31, 2018

author:

Parenting.gr

«Οι χρωματιστοί φακοί επαφής τύφλωσαν την 11χρονη κόρη μου»

Μια απίστευτη ιστορία με ένα 11χρονο κορίτσι που ήθελε να αλλάξει χρώμα στα μάτια του, μας έχει συγκλονίσει. Η Julie Turcotte είναι μια μητέρα που ζει στο Κεμπέκ του Καναδά. Η περιγραφή της για την εμπειρία της κόρης της είναι απίστευτη και σκοπό έχει να αφυπνίσει όλους τους γονείς.

Η 11χρονη Emilie φόρεσε τους έγχρωμους φακούς επαφής για 4 ώρες, όσο διαρκούσε το Halloween party στο οποίο πήγε μασκαρεμένη. Τους συγκεκριμένους φακούς τους είχε φορέσει στο πλαίσιο της μεταμφίεσής της. «Το επόμενο πρωί τα μάτια της έκαιγαν σαν την φωτιά», περιγράφει η μητέρα της. Τα μάτια της 11χρονης ήταν κόκκινα σαν το αίμα και με δυσκολία μπορούσε να τα ανοίξει. Όπως διαπίστωσαν οι γιατροί, οι κερατοειδείς στα μάτια της μικρούλας είχαν καταστραφεί και το παιδί έχασε την όρασή του για 4 ολόκληρες μέρες.

«Για 4 μέρες ήμασταν όλοι τρομοκρατημένοι. Δεν μπορούσε να δει τίποτα. Η απώλεια της όρασης δεν είναι κάτι που μπορεί να αντικατασταθεί.», λέει η μητέρα. Ο Christopher J. Repuano, διευθυντής της οφθαλμολογικής κλινικής Wills Eye Hospital Cornea Service, μίλησε για το περιστατικό και ανέφερε ότι οι γονείς δεν πρέπει να επιτρέπουν στα παιδιά τους να κάνουν χρήση τέτοιων φακών επαφής και μάλιστα με τόσο επιπόλαιο τρόπο…

Καλύτερα να στενοχωρήσουμε το παιδί παρά να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία του επειδή δεν μπορέσαμε να του πούμε «Όχι».