Ο καθαρισμός του σπιτιού μετά από μια αρρώστια
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Ο καθαρισμός του σπιτιού μετά από μια αρρώστια

March 5, 2018

author:

Parenting.gr

Ο καθαρισμός του σπιτιού μετά από μια αρρώστια

Όταν κάποιος έχει περάσει μια γρίπη, ένα κρυολόγημα, μια ίωση αρκετά μεταδοτική όπως είναι η γαστρεντερίτιδα ή έχει αναρρώσει από μια μολυσματική ασθένεια, είναι πολύ σημαντικό να φύγουν όλα αυτά τα μικρόβια από το σπίτι. Η διασπορά τους είναι πιθανό όχι μόνο να βλάψει τα άλλα άτομα που κατοικούν στο σπίτι, αλλά να δυσκολέψουν και την πλήρη ανάρρωση του ίδιου του ατόμου που νόσησε. Ας δούμε πώς πρέπει να καθαριστεί με επάρκεια το σπίτι μετά από μια αρρώστια.

-Σημασία στα προϊόντα καθαρισμού


Ξεκινώντας τον καθαρισμό του σπιτιού ας διευκρινίσουμε ότι θα πρέπει να επιστρατεύσετε τα πιο δυνατά από τα αντιβακτηριδιακά προϊόντα καθαρισμού που έχετε στα ράφια σας. Η χλωρίνη, τα αντισηπτικά και το οινόπνευμα πρέπει να είναι πολύ ψηλά στη λίστα των προϊόντων που θα χρησιμοποιήσετε. Σαφώς και θα πρέπει να φοράτε γάντια, όχι μόνο για να μην προσβληθείτε από την επαφή με τα μικρόβια αλλά κυρίως γιατί τα προϊόντα αυτά είναι πολύ δυνατά για το δέρμα μας.

-Το υπνοδωμάτιο

Όταν κάποιος είναι άρρωστος, αυτονόητα περνά τον περισσότερο από τον χρόνο του στο υπνοδωμάτιο. Όπως αντιλαμβάνεστε εκεί θα μείνουν και τα περισσότερα από τα βακτήρια και τους μικροοργανισμούς. Το υπνοδωμάτιο του αρρώστου θα πρέπει στην κυριολεξία να το σηκώσετε όλο. Θα πρέπει να αλλάξετε τα στρωσίδια του κρεβατιού, να αφήσετε το στρώμα να αναπνεύσει χωρίς αμέσως να το ξαναντύσετε και να πλύνετε όχι μόνο τις μαξιλαροθήκες και τα σεντόνια αλλά και το επίστρωμα και την παπλωματοθήκη και φυσικά τα μαξιλάρια. Αερίστε για αρκετές ώρες το δωμάτιο με τη θέρμανση σβηστή και τις κουρτίνες τραβηγμένες. Ξεσκονίστε τα έπιπλα, σκουπίστε και σφουγγαρίστε το πάτωμα.

-Το μπάνιο

Την ίδια φροντίδα θα πρέπει να δώσετε και στο μπάνιο του σπιτιού. Απολυμάνετε καλά τις βρύσες και όλα τα είδη υγιεινής με χλωρίνη. Ακόμη και τα πόμολα από τα ντουλάπια ή την πόρτα και το παράθυρο. Μην παραλείψετε να αλλάξετε και όλες τις πετσέτες…

-Το σαλόνι

Αν ο άρρωστος της οικογένειας ήταν το παιδί σας, σίγουρα ξέρετε πόσο δύσκολο και ανώφελο είναι να το πείσετε να μείνει στο κρεβάτι του. Σίγουρα θα έκανε τις βόλτες του στο σαλόνι και στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να καθαρίσετε τους διακόπτες, τους καναπέδες, τα τραπεζάκια, τα ριχτάρια, κάποια παιχνίδια που πιθανόν έπιασε και οτιδήποτε σας φαίνεται ύποπτο για φορέας μικροβίων. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά ακόμα και το τηλεκοντρόλ μπορεί να φέρει μικρόβια.

-Η κουζίνα

Και φυσικά, μην παραλείψετε να πλύνετε στο πλυντήριο των πιάτων και στη μεγαλύτερη δυνατή θερμοκρασία όλα τα σκεύη οικιακής χρήσης. Είναι απολύτως απαραίτητο αφού από το στόμα κολλούν οι περισσότερες αρρώστιες.

Πηγή: Athome.gr