Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάνει έκκληση: «Εμβολιαστείτε»
Επικαιρότητα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάνει έκκληση: «Εμβολιαστείτε»

October 16, 2018

author:

Parenting.gr

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάνει έκκληση: «Εμβολιαστείτε»

Σε ημερίδα που διοργανώθηκε με την ευκαιρία της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Έρπητα Ζωστήρα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης τόνισε την αξία των εμβολιασμών για όλες τις ηλικίες αλλά και την ανάγκη εφαρμογής του Εθνικού προγράμματος Εμβολιασμού από κάθε ελληνική οικογένεια χωρίς εξαιρέσεις.

«Η αμφισβήτηση που εκφράστηκε φέτος από επίσημα Μέσα Ενημέρωσης, ακόμη και από την κρατική τηλεόραση για την αξία των εμβολιασμών, πραγματικά σείει τα θεμέλια της ασφάλειας της Υγείας στην Ελλάδα, που χρειάζεται στις μέρες που ζούμε περισσότερο από ποτέ την εμβολιαστική κάλυψη όσο γίνεται ευρύτερης γκάμας πληθυσμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, διευκρινίζοντας ότι ο εμβολιασμός μικρών, ενηλίκων και υπερηλίκων είναι απαραίτητος προκειμένου να αποτραπούν οι μολύνσεις και οι δυσάρεστες εξελίξεις ασθενειών, για τις οποίες η ανθρωπότητα έχει καταθέσει πολλούς αγώνες για να επιτύχει τον περιορισμό και την εξάλειψη τους.

Σε ό,τι αφορά τον Έρπητα Ζωστήρα, ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι το εν λόγω εμβόλιο δεν έχει ενταχθεί τυχαία στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών για τις μεγάλες ηλικίες αφού αποτελεί την καλύτερη πρόληψη για την προστασία των αγαπημένων μας προσώπων από εκτεταμένο πόνο και αλυσιδωτά προβλήματα που προκαλεί μια κρίση της νόσου. «Μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην Ελλάδα της κρίσης δεν έχει την πολυτέλεια, ούτε καν τον χρόνο, για να εισαχθεί στο νοσοκομείο, ή να ακινητοποιηθεί στο κρεβάτι λόγω νευραλγίας, όπως συμβαίνει με τον έρπητα ζωστήρα», είπε χαρακτηριστικά.

Το εμβόλιο για τον έρπητα ζωστήρα είναι απαραίτητο σε ανθρώπους άνω των 60 ετών ειδικά αν έχουν περάσει ανεμοβλογιά σε παιδική ηλικία. Πρέπει όλοι να ενημερώσουμε σχετικά τον παππού και τη γιαγιά.