Νόμος βάζει τέλος στο ξύλο στα παιδιά από τους γονείς
Επικαιρότητα

Νόμος βάζει τέλος στο ξύλο στα παιδιά από τους γονείς

May 23, 2023

author:

Parenting.gr

Νόμος βάζει τέλος στο ξύλο στα παιδιά από τους γονείς

Ένας νέος νόμος για τη σωματική τιμωρία και ταπείνωση προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η γονική εξουσία επιβάλλεται χωρίς τη χρήση βίας, ψηφίστηκε στη Γαλλία. Με συντριπτική πλειοψηφία, οι Γάλλοι βουλευτές ψήφισαν υπέρ του νόμου που απαγορεύει στους γονείς να χαστουκίζουν τα παιδιά τους. Αυτό που πλέον αναμένουν οι Γάλλοι είναι να διεξαχθεί η επόμενη ψηφοφορία στη Γερουσία.

Οι έρευνες σχετικά με το ποσοστό των Γάλλων που ασκεί σωματική τιμωρία στα παιδιά τους λένε ότι αυτή την πρακτική υιοθετεί το 85% των Γάλλων παρά το γεγονός ότι ως πρακτική έχει απαγορευτεί εδώ και πολλά χρόνια στα σχολεία. Όπως και άλλα ευρωπαϊκά κράτη, έτσι και η Γαλλία έχει ποινικοποιήσει τη βία στα παιδιά παρότι ως τώρα επιτρεπόταν σε μικρότερο επίπεδο η άσκηση πειθαρχίας από τους γονείς. Βεβαίως είναι αρκετά μπερδεμένο το μικρότερο επίπεδο με αποτέλεσμα πολλές υποθέσεις βίας εναντίον παιδιών από τους γονείς τους, να κρίνονται από τη Δικαιοσύνη.

Σε κάθε περίπτωση ο νόμος που βάζει τέλος στο ξύλο στα παιδιά από τους γονείς τους είναι ένας σωστός νόμος. Η πειθαρχία δεν μπορεί να επιβάλλεται με τη βία προς τα παιδιά από κανέναν… Η βία προκαλεί πληγές όχι μόνο σωματικές αλλά ψυχικές.

Originally posted 2018-12-01 15:20:24.