Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ: πρόσκληση σε εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά
LIFESTYLE ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ: πρόσκληση σε εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά

August 11, 2022

author:

Parenting.gr

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ: πρόσκληση σε εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ έχει επιλεγεί από το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) ως το Τιμώμενο Μουσείο του 2018 για την Ελλάδα.

Ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μάιου, αλλά και της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών στις 17 Μαΐου, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών προγραμματίζει μια σειρά από δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά, τις οικογένειες και τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, με πολλές εκπλήξεις τεχνολογίας. Οι δράσεις είναι προγραμματισμένες για τις 17, 18, 19 και 20 Μαΐου, στις πρόσφατα ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Μουσείου (Πρωτέως 25, Ν. Κηφισιά).

Σάββατο 19 & Κυριακή 20 Μαΐου 2018:

Ώρα 11:00-12:30: «Φτιάχνω ιστορίες τηλεπικοινωνιών στην άμμο» (Μουσειοπαιδαγωγική δράση για παιδιά 4-7 ετών)
Μια δράση που φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στο μουσείο μέσω μιας διαδρομής που ξεκινάει από τα αρχαία και σύγχρονα δίκτυα τηλεπικοινωνιών και ολοκληρώνεται με το μηχάνημα επαυξημένης πραγματικότητας, sand box, όπου τα παιδιά θα φτιάξουν τις δικές τους τηλεπικοινωνιακές διαδρομές στην άμμο!

Ώρα 18:00-19:20: «Ο γύρος των μουσείων του κόσμου σε 80 λεπτά» (Εικαστικό εργαστήρι για παιδιά 9-13 ετών)
Πόσα μουσεία μπορούμε να επισκεφτούμε σε 80 λεπτά; Με τη βοήθεια των tablets του μουσείου, θα προσπαθήσουμε όχι μόνο να επισκεφτούμε αμέτρητες ψηφιακές συλλογές των μουσείων του κόσμου, αλλά και να δημιουργήσουμε το δικό μας κολάζ από τα εκθέματα που θα διαλέξουμε.

Originally posted 2018-05-16 15:48:00.