Μύθοι γύρω από την εγκυμοσύνη
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΥΓΕΙΑ

Μύθοι γύρω από την εγκυμοσύνη

September 13, 2022

author:

Parenting.gr

Μύθοι γύρω από την εγκυμοσύνη

Η γυναίκα που ανακοινώνει στο περιβάλλον της ότι είναι έγκυος, αυτομάτως γίνεται αποδέκτης πολλών σχολίων και βιώνει πολλές καταστάσεις. Είναι οι συγγενείς εκείνοι που ξέρουν τα πάντα γύρω από την εγκυμοσύνη και ανοίξουν το κουτί με συμβουλές, γιατρικά, οδηγίες. Από την άλλη είναι και οι φίλοι ή οι συνεργάτες που θα την φορτώσουν με όλα τα «μην» που έχουν ποτέ ακούσει σχετικά με την εγκυμοσύνη. Η έγκυος πρέπει να μπορεί να φιλτράρει όλα αυτά που ακούει και τα οποία δεν είναι τίποτα πέρα από μύθοι γύρω από την εγκυμοσύνη… και φυσικά να μην εμπιστεύεται παρά μόνο τον γιατρό και τη μαία της.

-Το σεξ στην εγκυμοσύνη απειλεί το μωρό

Το σεξ σε μια εγκυμοσύνη που εξελίσσεται ομαλά δεν απειλεί κανένα μωρό. Τους πρώτους μήνες είναι πιθανόν ο γιατρός να συστήσει κάποια αποχή ωστόσο στη συνέχεια και αν όλα κυλούν ομαλά, το σεξ δεν είναι πρόβλημα. Το ζευγάρι δεν πρέπει να χάνεται στιγμή και το σεξ είναι πολύ σημαντικός τρόπος έκφρασης του έρωτα και της αγάπης.

-Η έγκυος απαγορεύεται να μείνει με τις ώρες μέσα στη μπανιέρα

Λένε πολλοί ότι μια έγκυος γυναίκα πρέπει να κάνει μόνο ντους και αυτό με προσοχή για να μην γλιστρήσει. Η προσοχή είναι αυτονόητη σε ό,τι και αν κάνει. Από την άλλη πλευρά το να θέλει να χαλαρώσει μέσα στην μπανιέρα δεν είναι απαγορευτικό. Αν η μπανιέρα είναι καλά απολυμασμένη, η έγκυος δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο μόλυνσης. Αν όμως μια γυναίκα έχει οποιαδήποτε ανασφάλεια με τις συνθήκες καθαριότητας της μπανιέρας, τότε πρέπει να αποφύγει το μπάνιο σε αυτήν είτε είναι έγκυος είτε όχι.

-Είναι αδύνατον να γεννήσεις φυσιολογικά ένα μεγάλο μωρό

Εννοείται πως μια γυναίκα μπορεί να γεννήσει φυσιολογικά ένα μεγάλο μωρό. Η καισαρική τομή είναι μέθοδος που πρέπει να χρησιμοποιείται σε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις που απειλούν τη ζωή της μητέρας και του μωρού. Το μεγάλο μωρό ωστόσο μπορεί να γεννηθεί φυσιολογικά. Η μητέρα γνωρίζοντας ότι το μωρό που θα φέρει στον κόσμο είναι μεγάλο, θα προετοιμαστεί κατάλληλα με τη βοήθεια της μαίας και του γιατρού της και τελικά θα τα καταφέρει.

Originally posted 2018-06-30 18:28:12.