Μήπως υπεραγκαλιάζεστε;
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ

Μήπως υπεραγκαλιάζεστε;

March 21, 2021

author:

Parenting.gr

Μήπως υπεραγκαλιάζεστε;

Είστε μαμά με δυο μικρά παιδιά που θέλουν συνεχώς να σας αγκαλιάζουν, να σας πιάνουν, να σας τραβούν από το παντελόνι ή τη φούστα με το παραμικρό. Νιώθετε ότι σε καμία άλλη φάση της ζωής σας δεν είχατε «ακουμπηθεί» περισσότερο. Το λατρεύετε αλλά νιώθετε ότι πια τα γόνατά σας έχουν γίνει το πιο άνετο κάθισμα στο σπίτι. Και όταν έρχεται η ώρα να σας αγκαλιάσει ο σύντροφός σας, τα πράγματα γίνονται σχεδόν δραματικά. Έχετε πάθει overdose και θέλετε λίγο χώρο. Λίγο να τεντωθείτε και να ξεμουδιάσετε.

Παράξενη κατάσταση όχι; Από τη μια δεν θέλετε να στερήσετε και να στερηθείτε την αγκαλιά των παιδιών –σύντομα θα σας λένε να βγείτε από το δωμάτιό τους και να πάρετε μαζί σας και την πόρτα- και από την άλλη ο σύντροφός σας δεν φταίει σε τίποτα. Ελάτε στη θέση του… εκείνος λείπει τις περισσότερες ώρες και δεν έχει αγκαλιαστεί όσο εσείς. Όταν έρχεται σπίτι, θέλει τη δόση του κι αυτός, αλλά εσείς δεν έχετε τις αντοχές. Τι γίνεται;

Προφανώς και αν εξηγήσετε σε έναν λογικό άνθρωπο ότι θέλετε απλώς λίγο χώρο, θα το καταλάβει αν είστε συγκεκριμένη με τους λόγους. Είναι αρκετό όμως κάτι τέτοιο; Αν πάρει το μήνυμα ότι δεν υπάρχει χώρος για αγκαλιά για εκείνον, τα πράγματα μεταξύ σας δεν θα είναι ακριβώς καλά. Ειδικά δε, αν αυτή η κατάσταση εγκαθίσταται στη σχέση σας. Πόσοι άνδρες δεν έχουν νιώσει ότι οι γυναίκες της ζωής τους από όταν έγιναν μητέρες είναι αυτό και μόνο αυτό.

Τι μπορείτε να κάνετε; Να το ισορροπήσετε. Αν δεν γίνεται μέσα στη μέρα, τότε γίνεται μέσα στην εβδομάδα. Αφήστε τα παιδιά στη γιαγιά και τον παππού και μείνετε μόνοι σας. Αν αυτό που λείπει από τη σχέση σας είναι περισσότερο η σωματική επαφή και λιγότερο μια έξοδος, τότε μείνετε σπίτι ακριβώς γι΄αυτό. Προτεραιότητα θα δώσετε σε εκείνο που περισσότερο σας έχει λείψει ως ανδρόγυνο. Ύστερα, μπορείτε να εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας πράγματα που θα σας αφήνουν χρόνο για να είστε μαζί. Ο μπαμπάς ας βάζει για ύπνο το παιδί που θέλει πιο πολύ αγκαλιά και η μαμά το παιδί που είναι ίσως πιο μεγάλο και πιο ανεξάρτητο. Μετά, πριν πάτε για ύπνο, μείνετε μαζί μια ώρα για να «ξαναβρεθείτε»…

Η ζωή με τα παιδιά είναι υπέροχη όμως αλλάζει πολύ τη σχέση του ζευγαριού. Ισορροπία χρειάζεται και να μην ξεχνάτε πώς γνωριστήκατε και τι συναισθήματα είχατε εκείνες τις πρώτες μέρες.

Originally posted 2018-01-25 05:48:05.