Μικρές οικογενειακές παραδόσεις που δυναμώνουν την οικογένεια!
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Μικρές οικογενειακές παραδόσεις που δυναμώνουν την οικογένεια!

May 3, 2023

author:

Parenting.gr

Μικρές οικογενειακές παραδόσεις που δυναμώνουν την οικογένεια!

Η ευτυχία τις περισσότερες φορές είναι κρυμμένη στα μικρά. Σ’ αυτά που δεν κοστίζουν και που χαρίζουν απεριόριστη χαρά. Όταν σκεφτόμαστε οικογενειακές παραδόσεις, συνήθως στο μυαλό μας έρχονται πράγματα που απαιτούν χρόνο για την προετοιμασία τους και έξοδα. Δεν είναι πάντα έτσι. Οι μικρές οικογενειακές παραδόσεις είναι συνήθειες που αποκτά μια οικογένεια και που αποτελούν το χαρούμενο κομμάτι της ρουτίνας της. Να επενδύσετε σε αυτές, αφού ενισχύουν τον δεσμό μιας οικογένειας.

-Πείτε μια ιστορία κάθε βράδυ

Συνήθως όταν τα παιδιά είναι μικρά, τα βάζουμε για ύπνο διαβάζοντάς τους ένα παραμύθι. Αυτό το αναλαμβάνει η μαμά ή ο μπαμπάς, ανάλογα με το ποιος έχει χρόνο ή διάθεση. Προσπαθήστε καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν να υιοθετήσετε τη συνήθεια της μιας ιστορίας κάθε βράδυ. Πριν τα βάλετε για ύπνο, καθίστε τον καναπέ όλοι μαζί και πείτε μια ιστορία. Μπορεί τη μια μέρα να λέει την ιστορία η μαμά και την άλλη μέρα ο μπαμπάς. Τα παιδιά θα θυμούνται για πάντα αυτήν την ωραία οικογενειακή σας συνήθεια.

-Κάθε Χειμώνα και ένα βιβλίο

Βρείτε ένα μεγάλο βιβλίο για παιδιά, από εκείνα που δεν διαβάζονται μέσα σε μια μέρα. Διαβάστε τους από λίγο κάθε φορά που η βροχή ή το κρύο δεν σας άφησαν να πάτε βόλτα. Θα το λατρέψουν!

-Σαββατόβραδο με πιτζάμες και ταινία

Υπέροχη οικογενειακή παράδοση που φέρνει την οικογένεια κοντά. Δείτε μια οικογενειακή ταινία μαζί με τα παιδιά, φορώντας τις πυτζάμες σας. Άνετοι, στη θαλπωρή του σπιτιού μπορείτε να ηρεμήσετε και να διασκεδάσετε.

-Τα Χριστούγεννα επισκεφθείτε ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Οπωσδήποτε θα στολίσετε το σπίτι σας. Όμως η παράδοση να επισκέπτεστε ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο σε κάποια πόλη ή ακόμη στη δική σας πόλη, είναι ανεκτίμητη. Βγάλτε φωτογραφίες και διακοσμήστε με αυτές το σπίτι σας, φτιάχνοντας ένα κολάζ με ανέμελες στιγμές γεμάτη οικογενειακή σαχλαμάρα!

-Σε κάθε τους γενέθλια ένα γράμμα

Τα γενέθλια των παιδιών σηματοδοτούν πάντα μια μοναδική για εσάς στιγμή. Αποτελούν και την ανάμνηση της μέρας που ήρθαν στη ζωή σας. Το πιο τέλειο party του κόσμου δεν είναι αρκετό για να κρατήσουν αναμνήσεις χωρίς ένα δικό σας γράμμα. Σε κάθε τους γενέθλια, λοιπόν, γράψτε τους ένα γράμμα με τις σκέψεις σας ή απλά με μια ευχή που βγαίνει από την καρδιά σας.

-Κάθε χρόνο μια φωτογραφία με το ίδιο πουλόβερ!

Είναι ωραίο οι οικογένειες να έχουν φωτογραφίες όπου όλοι φορούν ένα ίδιο ρούχο. Μπορεί να είναι ένα χριστουγεννιάτικο πουλόβερ, πιτζάμες ή κάλτσες. Βγάλτε κάθε χρόνο μια τέτοια φωτογραφία! Είναι υπέροχες και τα παιδιά θα περιμένουν αυτή τη στιγμή κάθε μα κάθε χρονιά!

Originally posted 2018-11-19 15:10:19.