Μια μητέρα δεν βαριέται ποτέ. Ή μήπως όχι;
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΗΤΕΡΑ Μητέρα ή νοικοκυρά;

Μια μητέρα δεν βαριέται ποτέ. Ή μήπως όχι;

March 9, 2021

author:

Parenting.gr

Μια μητέρα δεν βαριέται ποτέ. Ή μήπως όχι;

Η πλήξη είναι ένας κακός σύμβουλος για όλους και μπορεί προφανώς να «χτυπήσει» οποιονδήποτε. Μια μητέρα υποτίθεται ότι δεν προλαβαίνει να βαρεθεί με όλες αυτές τις υποχρεώσεις που καθημερινά έχει. Δουλειά, ανατροφή παιδιών, νοικοκυριό… Κι όμως γίνεται μια μητέρα να νιώσει πλήξη, ειδικά αν δεν εργάζεται. Όχι πως ο χρόνος που της απομένει είναι περισσότερος. Δεν λέμε αυτό… Η καθημερινότητα όμως χωρίς άλλες κοινωνικές συναναστροφές και ειδικά όταν περιορίζεται στον χώρο του σπιτιού με μοναδικές εξόδους μέσα στη μέρα, το σχολείο και τα ψώνια στο super market, είναι δυνατόν κάποτε να φέρουν πλήξη στη μητέρα. Ας δούμε πώς μπορεί να νικήσει αυτήν την πλήξη και να νιώσει ξανά δραστήρια.

-Οργανώστε μια έξοδο ή ένα δείπνο για τον σύντροφό σας
Απασχολήστε το μυαλό σας με το πώς θα ανανεώσετε τη σχέση σας. Περάστε λίγο χρόνο στο Διαδίκτυο για να βρείτε ένα ωραίο μέρος για να πάτε με τον σύντροφό σας για φαγητό οι δυο σας ή για ποτό. Αναζητήστε το πού θα αφήσετε τα παιδιά και φυσικά ασχοληθείτε με το τι θα φορέσετε και πώς θα φτιάξετε τα μαλλιά σας. Σε πρώτη ανάγνωση μοιάζει λίγο δευτερεύουσας σημασίας όλο αυτό για μια μητέρα που πασχίζει καθημερινά να τα προλάβει όλα, ωστόσο, είναι τόσο απαραίτητο να διατηρήσετε ζωντανή τη σχέση σας με τον σύντροφό σας. Αν πάλι δεν μπορείτε να οργανώσετε μια έξοδο, ψάξτε στο Διαδίκτυο ιδέες για το τέλειο δείπνο. Φτιάξτε του κάτι που δεν έχετε ξαναφτιάξει, βρείτε το σωστό κρασί, ντυθείτε, στολιστείτε και μην ξεχάσετε τη μουσική και τα κεριά.

-Πάρτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας
Πολλές γυναίκες από όταν γίνονται μητέρες και μετά συνηθίζουν να παραμελούν τον εαυτό τους. Μην το κάνετε! Βρείτε χρόνο για να απολαύσετε ένα μπάνιο όση ώρα θέλετε και όπως το θέλετε. Περιποιηθείτε το δέρμα σας και τα μαλλιά σας. Φροντίστε τα νύχια σας και όλη την εμφάνισή σας. Δεν θα γίνει καμία καταστροφή αν πού και πού κάνετε τα αυτονόητα χωρίς βιασύνη αλλά με απόλαυση.

-Ξαναβρείτε τις φίλες σας
Ειδικά αν δεν εργάζεστε είναι τόσο μα τόσο σημαντικό να έχετε φίλες και να βλέπεστε είτε στο σπίτι είτε έξω. Η κοινωνικοποίηση είναι κάτι που προσπαθούμε πάντα να διδάξουμε στα παιδιά από πολύ νωρίς. Μην μένετε εσείς απ’ έξω. Χρειάζεστε και εσείς έναν κύκλο ανθρώπων που θα συναναστρέφεστε και θα ανταλλάσσετε απόψεις. Που θα περνάτε μαζί τους καλά τέλος πάντων!

-Βρείτε ένα χόμπι
Θα μπορούσατε να βρείτε ένα χόμπι για το οποίο μάλιστα θα πρέπει νωρίτερα να εκπαιδευτείτε. Πώς θα σας φαινόταν αν μαθαίνατε μια ξένη γλώσσα ή ακόμη και να ράβετε; Τι όμορφο που είναι να ξέρει μια γυναίκα να ράβει όλα όσα θέλει να φορέσει ακριβώς όπως τα θέλει ή να μπορεί να φτιάξει τις στολές για τις εκδηλώσεις των παιδιών της και τις κουρτίνες του σπιτιού! Πάρτε online μαθήματα αν δεν έχετε χρόνο για μετακινήσεις και θα δείτε πώς ξαφνικά η ζωή σας θα αποκτήσει και ένα ακόμη ενδιαφέρον, όλο δικό σας!

Originally posted 2018-01-12 05:30:50.