Μητέρα σε κώμα ξυπνά όταν της βάζουν το νεογέννητο μωρό στην αγκαλιά της
Επικαιρότητα

Μητέρα σε κώμα ξυπνά όταν της βάζουν το νεογέννητο μωρό στην αγκαλιά της

October 17, 2018

author:

Parenting.gr

Μητέρα σε κώμα ξυπνά όταν της βάζουν το νεογέννητο μωρό στην αγκαλιά της

Πρόκειται για ένα θαύμα που ωστόσο μπορεί να έχει και επιστημονική εξήγηση. Η Αμάντα ντα Σίλβα από τη Βραζιλία, ξύπνησε από το κώμα στο οποίο βρισκόταν για 23 ολόκληρες μέρες, όταν της έβαλαν στην αγκαλιά της το νεογέννητο μωρό της. Η μητρική αγάπη είναι εκεί ακόμα και όταν η μητέρα είναι σε κώμα και χωρίς επαφή.

Η 28χρονη μητέρα παθαίνει συχνά επιληπτικές κρίσεις. Κάπως έτσι, πάνω σε μια οξεία επιληπτική κρίση που λίγο έλειψε να κοστίσει τη ζωή της, έμεινε σε κώμα πάνω στην 37η εβδομάδα της κύησής της. Προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας της, οι γιατροί έκριναν αναγκαίο να μπει σε καταστολή ενώ αποφάσισαν να πάρουν το  βρέφος με τη μέθοδο της καισαρικής.

Η μητέρα δυστυχώς δεν μπορούσε να συνέλθει από το κώμα και η κατάστασή της δεν παρουσίαζε καμία βελτίωση. Η ίδια δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε κανένα ερέθισμα. Το νεογέννητο αγοράκι της που ονομάστηκε Βίκτωρ, βρισκόταν και εκείνο στη μονάδα νοσηλείας νεογνών αφού εξαιτίας των φαρμάκων για την επιληψία, που ελάμβανε η μητέρα του κατά την εγκυμοσύνη, είχε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Κάπου εκεί μια νοσοκόμα σκέφτηκε να προτείνει στους γιατρούς να βάλουν στην αγκαλιά της 28χρονης μητέρας το νεογέννητο μωρό της. Οι γιατροί χωρίς να έχουν κάτι να χάσουν, έβαλαν το βρέφος στην αγκαλιά της και τότε το θαύμα έγινε. Η Αμάντα αγκάλιασε με τα χέρια της το μωρό της και τα μάτια της άρχισαν να δακρύζουν. Κανένας δεν πίστευε σε αυτό που έβλεπε.

Η Αμάντα και ο μικρούλης Βίκτωρ είναι καλά στην υγεία τους. Παράλληλα, οι επιστήμονες δίνουν την εξήγησή τους για αυτό το θαύμα. Αμέσως μόλις το μωρό απέκτησε δέρμα με δέρμα επαφή με τη μαμά του, ο οργανισμός της άρχισε να παράγει γάλα και αυτό έβαλε σε πλήρη λειτουργία τον οργανισμό της! Ένα ακόμη θαύμα από τον θηλασμό!