Μαρτυρία: Η κόρη μου έκανε απόπειρα αυτοκτονίας εξαιτίας του bullying
Επικαιρότητα

Μαρτυρία: Η κόρη μου έκανε απόπειρα αυτοκτονίας εξαιτίας του bullying

October 18, 2018

author:

Parenting.gr

Μαρτυρία: Η κόρη μου έκανε απόπειρα αυτοκτονίας εξαιτίας του bullying

Καλεσμένη στην εκπομπή του Alpha «Μετά τα μεσάνυχτα», η κα. Σταυρούλα μίλησε για το bullying και το πώς έγινε η αιτία της απόπειρας αυτοκτονίας της 15χρονης κόρης της. Ήταν πριν από 3 χρόνια όταν η μαθήτρια της πρώτης Λυκείου δεχόταν bullying από τους συμμαθητές της. Ξύλο, πειράγματα ακόμη και από τη σκάλα του σχολείου την είχαν σπρώξει με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο χέρι. Άλλη φορά την είχαν χτυπήσει με ένα λουκέτο ενώ για να γλιτώσει από τη μανία τους, υποχρεώθηκε να συνάψει σεξουαλική σχέση με ένα από τα αγόρια που την βασάνιζαν καθημερινά.

Όπως περιέγραψε η μητέρα της 15χρονης, το παιδί είχε αρχίσει να αλλάζει δραματικά προς το χειρότερο. «Η κόρη μου ερχόταν με νεύρα στο σπίτι, δεν έτρωγε γιατί της είπαν ότι είναι παχιά και ήθελε να αδυνατίσει και άρχισαν να της πέφτουν τα μαλλιά. Φοβόταν η κόρη μου να μου αποκαλύψει αυτά που περνούσε από τους συμμαθητές της. Φοβόταν πως αν μου τα έλεγε όλα, εγώ θα πήγαινα στο σχολείο, θα έκανα φασαρία, θα το μάθαιναν τα παιδιά και θα γινόντουσαν χειρότερα τα πράγματα. (…)

Στην αρχή νόμιζα ότι είναι κάτι παθολογικό αυτό που έχει. Έτσι, λοιπόν την πήγα στον παιδίατρο για να της κάνει εξετάσεις. Ο παιδίατρος βρήκε τις εξετάσεις της κόρης μου, καθαρές και με συμβούλευσε ότι μάλλον το παιδί έχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα και της πέφτουν τα μαλλιά», δήλωσε χαρακτηριστικά η μητέρα της 15χρονης.

Δύο μέρες αφού την είχαν σπρώξει από τη σκάλα του σχολείου, η 15χρονη μαθήτρια έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μέσα στις τουαλέτες του σχολείου. Ανέβηκε σε έναν κουβά και με τον επίδεσμο που κρατούσε τον γύψο –το χέρι της είχε κάταγμα από την πτώση στις σκάλες- αποπειράθηκε να κρεμαστεί.

«Εκείνη την ημέρα είχα πάει να πάρω την κόρη μου από το σχολείο και έβλεπα ότι αργούσε να βγει το παιδί. Με είδε η καθαρίστρια του σχολείου και μου είπε ότι η κόρη μου επιχείρησε να αυτοκτονήσει και είναι με τους δασκάλους. Δεν με είχε ενημερώσει κανείς. Τότε μπήκα μόνη μου μέσα στο σχολείο και είδα την κόρη μου σε χάλια κατάσταση και να είναι δυο καθηγητές πάνω από το κεφάλι της και να της μιλούν», είπε στην εκπομπή του Alpha η μητέρα.

Η ψυχολόγος που παρακολουθεί έκτοτε το παιδί διαβεβαίωσε τη μητέρα ότι η κόρη της είναι θύμα bullying. Ήταν η πρώτη φορά που η μητέρα άκουγε αυτή τη λέξη και συνειδητοποιούσε πόσο σοβαρές επιπτώσεις μπορεί να έχει για τη ζωή ενός παιδιού.